Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Ponedjeljak, 20 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

Zakon o udrugama

logo pcela
Novi Zakon o udrugama donesen je 6. lipnja na 13. sjednici Hrvatskog sabora. Zakon će stupiti na snagu 1. listopada 2014. godine. U roku od 60 dana nakon što Zakon stupi na snagu (do 1. prosinca 2014.) ministar uprave donijet će Pravilnik kojim će se regulirati sadržaj Registra udruga, a u roku od 90 dana od stupanja na snagu Zakona (do 1. siječnja 2015.), Vlada Republike Hrvatske prihvatit će, na prijedlog Ureda za udruge, Uredbu kojom će urediti kriterije, mjerila i postupke financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Stupanjem na snagu te Uredbe prestat će važiti Kodeks pozitivne prakse, standarda i mjerila za ostvarivanje financijske potpore programima i projektima udruga (Narodne novine, broj 16/2007).

Druženja u prostorijama udruge

logo pcela

Obavještavamo članove PU "Pčela" Osijek da počinju druženja u prostorijama naše udruge  sa adresom Strossmayerova 1 u  Osijeku.
-Svi članovi su pozvani u vremenu od 19.00 sati svakog četvrtka u tjednu
-sa druženjima počinjemo 04. rujna 2014. godine.
-podsjećam da su svi članovi dužni ispuniti i predati obrazac br. 2 - kontrola pada varoe, rok za predaju je do kraja mjeseca rujna.
Nadam se da ćete se odazvati u što većem broju!

Predsjednik PU "Pčela" Osijek
Mario Marijanović

XIX. ocjenjivanje meda

logo pcela

Poštovane pčelarke i pčelari, ovim putem Vas želim podsjetiti i zamoliti da se odazovete na javni natječaj za XIX. ocjenjivanje meda! Također za javni natječaj XIII. ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda. Rok za slanje uzoraka je najkasnije do 08. rujna 2014. godine. Kontakt osoba za sva vaša pitanja je gđa. Stana Erstić iz HGK Osijek, kont tel. 031/223-893
Manifestacija "Dani meda u Hrvatskoj" održava se u našem gradu Osijeku i zato apeliram na sve pčelare da uveličamo ovaj događaj izlaganjem i ocjenjivanjem svojih proizvoda.

Predsjednik PU "Pčela" Osijek
Mario  Marijanović

Dani meda u Osijeku

DSC 0564 th1
Pripreme  idu dalje

Bez obzira što je manifestacija „Dani meda u Osijeku „  i  listopad  još daleko, pripreme za održavanje iste su u tijeku. Dokaz tome je sastanak kod gospodina Dražena Alerića, pročelnika za  društvene djelatnosti u gradu Osijeku, na temu „Mladi i med“  koja se tradicionalno održava  osmu godinu na Trgu Ante Starčevića.

Dani meda u Valpovštini

P O Z I V
6. regionalna manifestacija „Dani meda u Valpovštini“
Bizovac, 19. i 20. srpnja 2014. godine

-    Pokrovitelji manifestacije: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
-    Organizator: Udruga pčelara „Valpovština“ Valpovo
-    Suorganizator: Općina Bizovac

Prikaz uzgoja matica kod g.Z.Markovića

logo pcelaOsijek, 30.06.2014.g.
              
                 Prikaz uzgoja matica kod g.Z.Markovića

U mjestu Nehaj u pčelinjaku kod gospodina Zlatka Marković, 28. lipnja 2014.godine održano je predavanje na temu „Praktični prikaz uzgoja matica“.  Organizator je bio tajnik udruge Milan Ćerimović u suradnji sa gospodinom Zlatkom Markovićem.

Preuzimanje lijeka

logo pcelaPoštovane pčelarke i pčelari dana 05.07.2014. (subota) u 17.00 sati i dana 07.07.2014. (ponedjeljak) u 17.00 sati biti će organizirana podjela VMP-a (lijeka protiv varoe) u prostorijama ŠRC NK „Tomislav“ u Livani.

Više

Obavijest članovima PU „PČELA“ Osijek

logo pcela
Ovim putem obavještavamo sve pčelarke i pčelare da će se u subotu, 28. lipnja 2014.godine s početkom u 10;00 sati u mjestu Nehaj održati predavanje na temu „Praktični prikaz uzgoja matica“.
Organizator je tajnik udruge Milan Ćerimović u suradnji sa gospodinom Zlatkom Markovićem. Molimo da se zainteresirani jave na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na mobitel 098/204-142.

Predviđeno je da na predavanju bude do 50 osoba zbog ograničenosti kretanja po pčelinjaku. Ukoliko bude iskazan veći interes postoji mogućnost još jednog predavanja.  
Mole  se pčelarke i pčelari koji dolaze da ponesu pčelarsko odijelo.

S poštovanjem!

                                     Tajnik Udruge:
Milan Ćerimović

Sastanak u Vinkovcima

logo pcelaPOŠTOVANI PČELARI I PČELARKE!

DANA 29.05.2014. U VINKOVCIMA U VELIKOJ VIJEĆNICI BIO JE ORGANIZIRAN SASTANAK PČELARA. ORGANIZATOR JE BIO  HRVATSKI PČELARSKI SAVEZ SA SVOJIM IZASLANICIMA TAJNIKOM HPS-a GOSP. TOMISLAV GERIĆ I GOSP. SAŠA PETRIĆ.  DOMAĆINI SU BILI ŽUPANIJSKI SAVEZ VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE.  PRISUTNI SU BILI PREDSTAVNICI UDRUGA , A TO SU PREDSJEDNICI UDRUGA I PAŠNI POVJERENICI.
PRVA TOČKA DNEVNOG REDA JE BILA PROVEDBA MJERA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE PČELA. PONOVLJENO JE DA SE OVA MJERA MORA ODRADITI U ŠTO KRAĆEM ROKU I S VELIKOM OZBILJNOSTI. KADA PČELARI DOBIJU POZIV ZA PREUZIMANJE LIJEKA „VMP-a“ TREBAJU SE OBAVEZNO ODAZVATI U TOČNO ZAKAZANO VRIJEME I PREUZETI SVOJE PAKETE SA „VMP-om“.  ALI OVAJ PUTA OSOBNO.

Stranica 10 od 18