Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

Radionica: Jednostavno knjigovodstvo za udruge u praksi

Jednodnevna radionica je koncipirana kao čitav niz praktičnih primjera iz područja računovodstva, poreza i prava u poslovanju udruga s mnoštvom praktičnih primjera knjiženja i popunjavanja obrazaca, a sve ciljem kako bi se što jasnije i razumljivije prezentirala razna problematika vezana uz zakonsko poslovanje udruga u skladu s novim zakonskim propisima.

Prenosimo sa poslovni-savjetnik.com 

Pročitajte cijeli članak

IN MEMORIAM DUŠAN BILIĆ 14.04.1935. - 03.03.2015.

logo pcelaDušan Bilić, bio je primjer svima sa kojima je surađivao. Nekadašnji  vozač u mirovini, sa mjestom stanovanja u Antunovcu, rođen je u mjestu Donja Paklenica kod Maglaja BiH, došao  u Hrvatsku raditi na pustaru Kudeljara kod Antunovca 1958.godine, gdje je upoznao i suprugu Maru.
Prvu je košnicu pletaru kupio od pčelara Stjepana Farkaša, i tako je Dušan krenuo u pčelarski svijet. Prve  košnice izrađivao je od puzder ploča, koje nisu imale dugi vijek.

Redovita godišnja skupština PU „Pčela“ Osijek

logo pcela
Redovita godišnja skupština Pčelarske Udruge „Pčela“ Osijek održala se 01. ožujka 2015. godine u Domu Hrvatske vojske, a počela je u 10,45 sati.Na skupštini su bili i gosti iz pčelarskih udruga „Baranja“ Beli Manastir, „Bagrem“ Donji Miholjac, „Đakovština“ Đakovo, „Pčela“ Našice, „Valpovština“ Valpovo, „Levanjska Varoš“ Levanjska Varoš, „Radilica“ Osijek, „Nektar“ Vinkovci, „Pčelari Cvelferije“ Vrbanja, te iz Pčelarske zadruge „Pčelari Slavonije i Baranje“ gospodin Runje. Na skupštini su još bili predsjednik ŽSPOBŽ Zvonimir Pajnić, tajnik HPS Tomislav Gerić, Ernest Nad - pročelnik za poljoprivredu u Hrv. gospodarskoj komori, Josip Lovković dipl.iur. pomoćnik pročelnika u upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ.

Poštovani članovi,

logo pcelaOvim putem obavještavamo sve članove Pčelarske Udruge „Pčela“ Osijek koji do sada nisu izvršili uplatu godišnje članarine da se uplate neće primati na dan redovite skupštine 01.ožujka 2015. godine, te da je zadnji rok za uplatu 26. veljače 2015. godine od 19,00 sati u prostorijama udruge J.J. Strosmayera 1.

S poštovanjem

                                           Predsjednik

                                     Slavko Stojanović

Poštovane pčelarke i pčelari

logo pcelaSukladno planiranim aktivnostima za ožujak dostavljam Vam ponudu za odlazak u Republiku Sloveniju u posjetu Pčelarskom savezu Slovenije i jednom pčelaru praktičaru. Polazak je 27. ožujka u 23,45 sati, dolazak u jutarnjim satima u Brdo pri Lukovici ( Pčelarski savez Slovenije ), predavanja, razmjena iskustava i okrugli stol.Ručak od 12,00 do 13,00 sati te odlazak na pčelinjak u Grosuplje gdje će nam domaćin biti jedan pčelar praktičar. Povratak prema Osijeku u popodnevnim satima oko 16,30 sati.

90 godina organiziranog pčelarstva u Đakovštini

djakovo logo thUdruga pčelara „Đakovština“Đakovo organizirala je proslavu 90 godina organiziranog pčelarstva u Đakovštini.Povodom toga dana, predhodile su mnoge aktivnosti ,izložba starog pčelarskog pribora, vrcaljka stara 70 i120 god. stare i nove košnice,mnoge stare knjige i časopisi ,prese za vosak,nastupi na gradskom radiju , novinama i predavanjima.

PREDAVANJE

djakovo logo th
UDRUGA PČELARA „ĐAKOVŠTINA“ Đ A K O V O
PETAK, 13.Veljaće 2015  u 18h u Domu kulture (knjižnici) održat će predavanje
Doc.dr.vet.med.IVANA TLAK GAJGER 

  • Američka gnjiloča
  • KORNJAŠ  ili Aethina Tumida


Pozivamo sve pčelare da zbog, važnosti tema, prisustvuju ovom  predavanju.

                                                                                                            Upravni odbor

Poziv na predavanje

logo pcela
"Višestruka sukladnost u poljoprivredi"

Predavanje "Višestruka sukladnost u poljoprivredi" će se održati u četvrtak 05. veljače 2015.godine od 19:00 sati u prostoru gdje se sastaju članovi Udruge.
Predavanje će održati    Ruža Skenderović dipl.ing.agr

 

Tehnologija sakupljanja propolisa i proizvodi od propolisa

DSC04314 thPoštovane kolege pčelarke i pčelari

Jučer je u prostorijama Udruge, naš uvaženi kolega gosp. Milan Kramer iz PU "Radilica" Osijek, održao vrlo zanimljivo i korisno predavanje na temu: “Tehnologija sakupljanja propolisa i proizvodi od propolisa“.

Stranica 8 od 18