Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Ponedjeljak, 20 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

Distribucija lijeka VMP

logo pcela

Poštovane pčelarke i pčelari

Od ponedjeljka 04. svibnja 2015 godine možete podići VMP koji ste naručili za tretiranje pčelinjih zajednica protiv Varoze. Podizanje lijekova je za članove PU „Pčela“ Osijek i PU „Baranja“ u veterinarskoj stanici Osijek, Vinkovačka cesta, u vremenu od 08,00 sati do 14,00 sati svaki dan (subotom do 13,00 sati) osim nedjelje, telefon za informacije 031/ 275 065. Ostale udruge mogu također podići lijekove u veterinarskim stanicama gdje su dostavljali popise preko udruga od ponedjeljka.

S poštovanjem  Slavko Stojanović

7. regionalna manifestacija „Dani meda u Valpovštini“

P O Z I V
7. regionalna manifestacija „Dani meda u Valpovštini“

-    Belišće, 30. travnja i 2. svibnja 2015. godine
-    Pokrovitelji manifestacije: Ministarstvo poljoprivrede
-    Organizator: Udruga pčelara „Valpovština“ Valpovo
-    Suorganizator: Grad Belišće

Pozivnica

Radni sastanak po pitanju podjele VMP

logo pcela

Poštovane kolege

U koordinaciji sa mag.ing.agr. Robertom Viviora dogovorio sam radni sastanak po pitanju podjele i svih nejasnoća oko VMP u Našicama dana 13. travnja 2015. Domaćin je gospodin Špoljarić, PU "Pčela" Našice u njihovim prostorijama, sa početkom u 18,00 sati. Ako ima još netko zainteresiran za navedenu problematiku slobodno može doći, a nadam se da ćete ih i obavijestiti obzirom da su nam rokovi kratki.

S poštovanjem Slavko Stojanović

Prijava za VMP

logo pcelaPoštovane pčelarke i pčelari!

Pozivam Vas da osobno dođete u prostorije udruge Strossmayerova 1 dana 09. travnja 2015 u vremenu od 18,30 do 20.00 sati i izvršite prijavu za VMP koji ste odlučili primijeniti na svojim pčelinjim zajednicama ove godine. Dužni ste upisati broj doza i vrstu  VMP osobne podatke da bi Vam pravodobno mogli pripremiti račun koji će se proslijediti agenciji za plaćanje do 15. svibnja 2015. godine. VPM će svaki pčelar podizati osobno u vetrinarskoj stanici Osijek, na Vinkovačkoj, i po preuzimanju platiti.

S. Stojanović

O B A V I J E S T PROIZVOĐAČIMA PČELINJIH PROIZVODA

logo pcela

U cilju što bolje informiranosti, izbjegavanja nepravilnosti u primjeni zakona i time uzrokovanih dodatnih troškova, obavještavamo proizvođače pčelinjih proizvoda:

(Obavijest)

Ponudu ( VMP) lijekova za tretiranje varooze koju je dostavila tvrtka PHOENIX iz Osijeka

logo pcelaPoštovani pčelari

Dostavljam Vam ponudu ( VMP) lijekova za tretiranje varooze koju je dostavila tvrtka PHOENIX iz Osijeka.

Svi pčelari koji se odluče za jedan od ponuđenih lijekova trebaju se javiti u svoju pčelarsku udrugu u evidenciju sa slijedećim podacima: ime i prezime, OIB, vrsta VMP za koji se opredjeljuju i broj  pakovanja.
Rok za dostavu evidencija je 10. travnja 2015. godine kada iste treba dostaviti gospodinu Robertu Viviora, tvrtka PHOENIX.
Podatke je potrebito dostaviti do naznačenog roka kako bi se mogla izvršiti pravodobna narudžba VMP i disrtibucija do roka za predaju računa u agenciju za plaćanje.
Plaćanje lijeka će svaki pčelar izvršiti prilikom podizanja lijeka u veterinarskoj stanici ili mjestu gdje udruga bude regulirala podjelu.
Molim Vas da poštujete navedeni rok.

DOBAVLJAČ PROIZVOD PAKIRANJE MPC UKUPNO S PDV CIJENA PO DOZI
Genera Thymovar 5 X 2 trake 124,15 155,20 31,04
CVA Apuguard 10 plitica 131,25 164,06 32,81
Mount trade Apilife var 2 tablete 12,80 16,00 24,00
Bayer Check mite 1 x 10 traka 108,15 135,19 27,04
Bayer Bayvarol 5 x 4 kom 126,56 158,20 31,64

 PU Pčela

Slavko Stojanović

Godišnja skupština Udruge pčelara „ĐAKOVŠTINA „ Đakovo

djakovo logo thPoziv na izvještajnu godišnju skupštinu Udruge pčelara „ĐAKOVŠTINA „ Đakovo, koja će se održati  27. 3. 2015 god. u 17 h  u prostoru restorana „Zelena Laguna“.

Poziv

Radionica: Jednostavno knjigovodstvo za udruge u praksi

Jednodnevna radionica je koncipirana kao čitav niz praktičnih primjera iz područja računovodstva, poreza i prava u poslovanju udruga s mnoštvom praktičnih primjera knjiženja i popunjavanja obrazaca, a sve ciljem kako bi se što jasnije i razumljivije prezentirala razna problematika vezana uz zakonsko poslovanje udruga u skladu s novim zakonskim propisima.

Prenosimo sa poslovni-savjetnik.com 

Pročitajte cijeli članak

IN MEMORIAM DUŠAN BILIĆ 14.04.1935. - 03.03.2015.

logo pcelaDušan Bilić, bio je primjer svima sa kojima je surađivao. Nekadašnji  vozač u mirovini, sa mjestom stanovanja u Antunovcu, rođen je u mjestu Donja Paklenica kod Maglaja BiH, došao  u Hrvatsku raditi na pustaru Kudeljara kod Antunovca 1958.godine, gdje je upoznao i suprugu Maru.
Prvu je košnicu pletaru kupio od pčelara Stjepana Farkaša, i tako je Dušan krenuo u pčelarski svijet. Prve  košnice izrađivao je od puzder ploča, koje nisu imale dugi vijek.

Stranica 7 od 18