Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

PU Pčela Osijek darivala osječki Caritas

logo pcela

Pčelarska udruga „PČELA“  Osijek pred Božić je pučkoj kuhinji Caritasa u Osijeku darovalo 38 teglica (900 rama)  i 20 teglica (450 grama) meda, koje će se podijeliti korisnicima kuhinje. Pčelarskoj  udruzi je ovo postalo tradicija da daruju meda u vrijeme božičnih blagdana. Med su ispred udruge darivali predsjednik udruge Slavko Stojanović, tajnik Milan Ćerimović i član UO Dubravka Erkapić.

 

 

1 231215

 

 

Obavijest članovima PU „Pčela“ Osijek

logo pcelaPoštovani članovi PU „Pčela“ Osijek

Obzirom da priličan broj članova ne dolazi na redovita druženje četvrtkom koja su organizirana svakog četvrtka u 19,00 sati u prostorijama udruge Strossmayerova 1 dužan sam Vas obavijestiti o slijedećem.
Dana 13. travnja 2015. godine od strane Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Služba za opću upravu odobrila je i prihvatila Statut udruge prihvaćen od strane skupštinara na redovitoj Skupštini održanoj u ožujku ove godine.
Prema statutu prihvatili ste i obveze kao ravnopravnog člana udruge za koje Vas pozivam da izvršite tijekom mjeseca prosinca. Naime čl. 24 statuta propisuje obvezu svakog člana da do kraja godine za potrebe donacija udruge preda dva kilograma meda ( dvije teglice) što je do danas ispoštovalo vrlo malo članova. Svaki član koji ne bude podmirio svoje obveze neće moći uplatiti članarinu za narednu godinu do ispunjena svih obveza.
    Pozivam Vas da svoje obveze podmirite do kraja godine četvrtkom od 19,00 sati u prostorijama udruge.


S poštovanjem

                                    Predsjednik:
                               Slavko Stojanović

Ciklus predavanja za pčelare

logo pcelaPčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova 1
Osijek

Ciklus predavanja za pčelare

Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek je počela sa zimskim ciklusom stručnih predavanja kojima pčelari mogu proširiti svoja znanja i vještine ili se podsjetiti radnji i postupaka u primjeni odobrenih sredstava za zimsko tretiranje pčelinjih zajednica. Ciklus predavanja smo počeli sa temom zanimljivom za ovo doba godine kada se vrši zimsko apliciranje pčelinjih zajednica oksalnom kiselinom. Predavanja je otvorio prof. dr.sc. Zlatko Puškadija sa temom o primjeni kiselina za tretiranje zajednica protiv varooze sa težištem na zimskom tretiranju oksalnom kiselinom. Predavanje je održano u prostorijama PU „Pčela“ Osijek 03. prosinca 2015. godine i bilo je dobro posjećeno.  
Više..

Poziv i obavjest pčelarima Đakovštine

djakovo logo thUDRUGA PČELARA                                                                                                           
„ĐAKOVŠTINA“
   Đ A K O V O


Poziv i obavjest pčelarima Đakovštine

Od  7. 12.2015 (ponedjeljak ) nastavljaju se zimska predavanja i okupljanja u prostorijama udruge  sa početkom u 19 h.
Ovaj ponedjeljak projekcija predavanja u Splitu  „Dalmatina“ 2015 -slovenskog pčelara Boštjana Noć.
PRIPREMA PČELA ZA MEDNE PAŠE
Pozivam  pčelare da ispune anonimni anketni list HPSa , kao i one pčelare koji  još nisu donjeli 2kg meda u udrugu da to obave dolaskom ponedjeljkom na druženja i predavanja.

                                                                              Predsjednik udruge

                                                                                    Željko Tomić

Predavanje o primjeni i apliciranju oksalne kiseline

logo pcela
Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova  1

OBAVIJEST PČELARIMA

Poštovane kolege pčelari dana 03. prosinca 2015. godine u prostorijama Udruge Strossmayerova 1  sa početkom u 19,00 sati predavanje o primjeni i apliciranju oksalne kiseline održati će profesor dr.sc Zlatko Puškadija sa Poljoprivrednog Fakulteta u Osijeku.

Pozivam Vas da se odazovete predavanju kako bi osvježili svoja znanja,a novi pčelari naučili postupak tretiranja pčelinjih zajednica u zimskom periodu.

                    Predsjednik PU „Pčela“
                        Slavko Stojanović

Posjet sajamu Alternativne medicine APITERA

logo pcela

Molimo zainteresirane neka se jave predsjedniku Stojanoviću za posjet sajamu Alternativne medicine APITERA u Zagrebu u sklopu kojeg se cijeli dan organiziraju predavanja o pčelarstvu i mogućnost praćenje izložbe pčelarske opreme. Putovanje je planirano za 17.10.2015.

Sastanak članova PU „Pčela“

logo pcela

P O Z I V

Za sastanak članova PU „Pčela“ u četvrtak 17.rujna 2015. u 19,00 sati.
Cijenjene pčelarke i pčelari razvidno naslovu pozivam Vas da se u što većem broju odazovete sastanku poradi slijedećeg:

 

Poziv

Poziv za redovite sastanke članova PU „Pčela“ četvrtkom u 19,00 sati.

logo pcela


Od naredng četvrtka 03. rujna 2015.godine počinju redovita druženje pčelara Udruge, te Vas pozivam da se odazovete u što većem broju, poglavito što će se na istom raspravljati o organizaciji manifestacije „Mladi med“ koja se održava u okviru Osječkog sajma.

Poziv

Poziv za sudjelovanje na 7. međunarodnom ocjenjivanju meda u okviru manifestacije "Agroexpo" u Virovitici

Poštovani,

Virovitičko-podravska županija u suradnji sa HGK-ŽK Virovitica te pčelarskim grupacijama sa područja županije organizira 10. županijsko i 7. međunarodno ocjenjivanje meda u okviru sajamske manifestacije “Agroexpo 2015” koja se održava 29. kolovoza 2015. (subota) u Virovitici na otvorenom prostoru (Trg kralja Tomislava 6) u vremenu od 08:00 – 14:00 sati.

Stranica 6 od 18