Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

In memoriam

Ljubomir-Maric-120x150
Tužna srca javljamo svim prijateljima i znancima žalosnu vijest da je umro dugogodišnji član udruge "Pčela" Osijek Ljubomir Marić

Pogreb dragog nam pokojnika obavit će se 08.03.2016. godine (utorak) u 14,10 sati na groblju MAĐARSKA RETFALA.

Počivao u miru!

Poziv članovima PU Pčela Osijek

logo pcelaPoziv članovima PU Pčela Osijek da pročitaju prijedlog novoga Statuta Udruge

Kako se do 01. listopada 2015.godine treba prilagoditi Statut Udruge, napisan je prijedlog novog Statuta Udruge. Novi Statut i Pravilnici o radu pojedinih tijela Udruge bi se trebali odobriti na Skupštini Udruge 01. ožujka 2015. godine. Da bi omogućili svim članovima da imaju uvid u novi Statut i Pravilnike stavljamo ih na portal. Članovi koji imaju primjedbu na nešto, neka zapišu i ponesu na sastanak četvrtkom gdje će se o tome raspravljati. Pozivamo članove da pročitaju i vrlo ozbiljno pristupe problemu oko novoga Statuta i pravilnika.

Redovita Skupština PU „Pčela“

logo pcela
Pozivamo vas na redovita Skupština PU „Pčela“ koja će se održati 06. ožujka 2016. godine u prostorijama Osječkog Vikarijata, J. J. Strossmayera 58  (bivša plućna bolnica) sa početkom u 10,00 sati.

Pozivnica

 

Veliki interes pčelara o uporabi kiselina

logo pcela
Poštovane pčelarke i pčelari

Obzirom na veliki interes pčelara o uporabi kiselina ( mravlje, mliječne i oksalne ) tijekom pčelarske godine i način primjene obavještavam Vas od dvije aktivnosti koje su u tijeku:

a) UO  Udruge „Pčela“ je u fazi prikupljanja ponuda od najpovojlnijeg dobavljača za kiseline, pa ako ste zainteresirani detaljnije informacije možete dobiti četvrtkom na redovitim druženjima.

b)  Dana 18. veljače 2016. godine naš član mr.agr. Robert Viviora  će upoznati članove Udruge zainteresirane za uporabu kiselina u primjeni i tretiranju pčelinjih zajednica tijekom godine. Također postoji mogućnost postavljanja pitanja i razgovora o primjeni istih.

 S poštovanjem i u očekivanju na druženju

 Predsjednik PU „Pčela“
   Slavko Stojanović

POZIV NA REDOVITU IZBORNU SKUPŠTINU

djakovo logo th

UDRUGA PČELARA „ĐAKOVŠTINA“ Đ A K O V O
POZIV  NA REDOVITU  IZBORNU  SKUPŠTINU
koja će se održati 12. veljače 2016. godine,  (petak) u 17h  u prostoru  restorana  „LAGUNA“ Đakovo

Poziv

Pčelarska udruga Pčela Osijek - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

logo pcela

PU „Pčela“ Osijek
   
    - 07. veljače 2016. u 10,00 sati, predavač dr.sc. Damir Šekulja, „Proizvodnja matica umjetnom oplodnjom“ u dvorani 2  Osječkog Vikarijat (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58,

    - 13. veljače 2016. u 11,00 sati, predavač Josip Križ, „Proizvodnja matica i matične mlječi“ u dvorani glavnog objekta u podrumu Osječkog Vikarijata (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58

Pčelarska udruga ¨Baranja¨ - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

Pčelarska udruga ¨Baranja¨
Beli Manastir, 17.01. 2016.

Poštovane pčelarke i
pčelari, dragi gosti

Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

koja se ove godine održavaju u znaku prilagodbe tehnologije pčelarenja klimatskim promjenama, nestajanja tradicionalnih pčelinjih paša lipe, kestena i zlatošipke, te posljedično potrebe hranidbe pčela kao osnove opstanka pčelinjih zajednica.
Kao i svake godine trudili smo se dovesti vrhunske predavače koji će nam prenijeti dio svojeg velikog znanja te vas stoga sve pozivamo da dođete i aktivno sudjelujete.  

Stranica 5 od 18