Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

Poziv članovima PU Pčela Osijek

logo pcelaPoziv članovima PU Pčela Osijek da pročitaju prijedlog novoga Statuta Udruge

Kako se do 01. listopada 2015.godine treba prilagoditi Statut Udruge, napisan je prijedlog novog Statuta Udruge. Novi Statut i Pravilnici o radu pojedinih tijela Udruge bi se trebali odobriti na Skupštini Udruge 01. ožujka 2015. godine. Da bi omogućili svim članovima da imaju uvid u novi Statut i Pravilnike stavljamo ih na portal. Članovi koji imaju primjedbu na nešto, neka zapišu i ponesu na sastanak četvrtkom gdje će se o tome raspravljati. Pozivamo članove da pročitaju i vrlo ozbiljno pristupe problemu oko novoga Statuta i pravilnika.

Redovita Skupština PU „Pčela“

logo pcela
Pozivamo vas na redovita Skupština PU „Pčela“ koja će se održati 06. ožujka 2016. godine u prostorijama Osječkog Vikarijata, J. J. Strossmayera 58  (bivša plućna bolnica) sa početkom u 10,00 sati.

Pozivnica

 

Veliki interes pčelara o uporabi kiselina

logo pcela
Poštovane pčelarke i pčelari

Obzirom na veliki interes pčelara o uporabi kiselina ( mravlje, mliječne i oksalne ) tijekom pčelarske godine i način primjene obavještavam Vas od dvije aktivnosti koje su u tijeku:

a) UO  Udruge „Pčela“ je u fazi prikupljanja ponuda od najpovojlnijeg dobavljača za kiseline, pa ako ste zainteresirani detaljnije informacije možete dobiti četvrtkom na redovitim druženjima.

b)  Dana 18. veljače 2016. godine naš član mr.agr. Robert Viviora  će upoznati članove Udruge zainteresirane za uporabu kiselina u primjeni i tretiranju pčelinjih zajednica tijekom godine. Također postoji mogućnost postavljanja pitanja i razgovora o primjeni istih.

 S poštovanjem i u očekivanju na druženju

 Predsjednik PU „Pčela“
   Slavko Stojanović

POZIV NA REDOVITU IZBORNU SKUPŠTINU

djakovo logo th

UDRUGA PČELARA „ĐAKOVŠTINA“ Đ A K O V O
POZIV  NA REDOVITU  IZBORNU  SKUPŠTINU
koja će se održati 12. veljače 2016. godine,  (petak) u 17h  u prostoru  restorana  „LAGUNA“ Đakovo

Poziv

Pčelarska udruga Pčela Osijek - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

logo pcela

PU „Pčela“ Osijek
   
    - 07. veljače 2016. u 10,00 sati, predavač dr.sc. Damir Šekulja, „Proizvodnja matica umjetnom oplodnjom“ u dvorani 2  Osječkog Vikarijat (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58,

    - 13. veljače 2016. u 11,00 sati, predavač Josip Križ, „Proizvodnja matica i matične mlječi“ u dvorani glavnog objekta u podrumu Osječkog Vikarijata (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58

Pčelarska udruga ¨Baranja¨ - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

Pčelarska udruga ¨Baranja¨
Beli Manastir, 17.01. 2016.

Poštovane pčelarke i
pčelari, dragi gosti

Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

koja se ove godine održavaju u znaku prilagodbe tehnologije pčelarenja klimatskim promjenama, nestajanja tradicionalnih pčelinjih paša lipe, kestena i zlatošipke, te posljedično potrebe hranidbe pčela kao osnove opstanka pčelinjih zajednica.
Kao i svake godine trudili smo se dovesti vrhunske predavače koji će nam prenijeti dio svojeg velikog znanja te vas stoga sve pozivamo da dođete i aktivno sudjelujete.  

PU Pčela Osijek darivala osječki Caritas

logo pcela

Pčelarska udruga „PČELA“  Osijek pred Božić je pučkoj kuhinji Caritasa u Osijeku darovalo 38 teglica (900 rama)  i 20 teglica (450 grama) meda, koje će se podijeliti korisnicima kuhinje. Pčelarskoj  udruzi je ovo postalo tradicija da daruju meda u vrijeme božičnih blagdana. Med su ispred udruge darivali predsjednik udruge Slavko Stojanović, tajnik Milan Ćerimović i član UO Dubravka Erkapić.

 

 

1 231215

 

 

Obavijest članovima PU „Pčela“ Osijek

logo pcelaPoštovani članovi PU „Pčela“ Osijek

Obzirom da priličan broj članova ne dolazi na redovita druženje četvrtkom koja su organizirana svakog četvrtka u 19,00 sati u prostorijama udruge Strossmayerova 1 dužan sam Vas obavijestiti o slijedećem.
Dana 13. travnja 2015. godine od strane Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Služba za opću upravu odobrila je i prihvatila Statut udruge prihvaćen od strane skupštinara na redovitoj Skupštini održanoj u ožujku ove godine.
Prema statutu prihvatili ste i obveze kao ravnopravnog člana udruge za koje Vas pozivam da izvršite tijekom mjeseca prosinca. Naime čl. 24 statuta propisuje obvezu svakog člana da do kraja godine za potrebe donacija udruge preda dva kilograma meda ( dvije teglice) što je do danas ispoštovalo vrlo malo članova. Svaki član koji ne bude podmirio svoje obveze neće moći uplatiti članarinu za narednu godinu do ispunjena svih obveza.
    Pozivam Vas da svoje obveze podmirite do kraja godine četvrtkom od 19,00 sati u prostorijama udruge.


S poštovanjem

                                    Predsjednik:
                               Slavko Stojanović

Ciklus predavanja za pčelare

logo pcelaPčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova 1
Osijek

Ciklus predavanja za pčelare

Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek je počela sa zimskim ciklusom stručnih predavanja kojima pčelari mogu proširiti svoja znanja i vještine ili se podsjetiti radnji i postupaka u primjeni odobrenih sredstava za zimsko tretiranje pčelinjih zajednica. Ciklus predavanja smo počeli sa temom zanimljivom za ovo doba godine kada se vrši zimsko apliciranje pčelinjih zajednica oksalnom kiselinom. Predavanja je otvorio prof. dr.sc. Zlatko Puškadija sa temom o primjeni kiselina za tretiranje zajednica protiv varooze sa težištem na zimskom tretiranju oksalnom kiselinom. Predavanje je održano u prostorijama PU „Pčela“ Osijek 03. prosinca 2015. godine i bilo je dobro posjećeno.  
Više..

Stranica 5 od 18