Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga

Pčelari Našica obilježili 85 godina rada

Krajem prošle godine članovi Pčelarske udruge «Pčela» Našice obilježili su 85 godina kontinuiranog rada Udruge.

Zajednička izložba našičkih pčelara za voćarima i vinogradarima

Pčelarska Udruga «Pčela» Našice u suradnji sa Udrugom voćara i vinogradara iz Našica organizirala je krajem ožujka promotivno-prodajnu izložbu.

Održana Izborna skupština našičkih pčelara

Uz sudjelovanje predstavnika pčelarskih udruga iz Osijeka, Belog Manastira, Đakova, Donjeg Miholjca, Valpova, Voćina i Požege, gradonačelnika Grada Našica, načelnika Općina Feričanci i Donja Motičina, predsjednika Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, predsjednika Grupacije za pčelarstvo pri HGK, predstavnika Veterinarske stanice iz Našica, Udruge voćara i vinogradara iz Našica i predstavnika Pčelarske zadruge Pčelari Slavonije i Baranje u Našicama je održana Izborna skupština pčelarske udruge «Pčela « Našice.

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA PU „PČELA“ OSIJEK

Godišnju skupština udruge se održala dana 7.ožujka 2010. u 10:00 sati, u osnovnoj školi Antuna Mihanovića, Gundulićeva 5a. Na skupštini je bilo nazočno 47 članova od 75 učlanjenih u udruzi.

Skupština udruge pčelara „Valpovština“

Skupština je održana u Valpovu 19. veljače u restoranu Park od 17.00 do 20.00 sati. Verifikacijska  komisija je utvrdila kako je prisutno 57 članova i 23 gosta. Uvodnu (pozdravnu) riječ je imao predsjednik udruge profesor Mario Fišer, te je pozdravio gradonačelnika Valpova Leona Žulja, predsjednika Županijskog saveza pčelara osječko-baranjske županije Zvonimira Pajnića, predstavnike udruga pčelara iz Osijeka , Belog  Manastira, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca, zatim vlasnika tvrtke Apimel  Zlatka Gregačevića, vlasnika tvrtke Agrofavorit  Zorana Bilena, i sve prisutne pčelare.

SVEČANO OBILJEŽENA 40. GODIŠNJICA PČELARSKE UDRUGE “BAGREM” DONJI MIHOLJAC

14. 02. 2010. godine u velikoj dvorani dvorca grofa Majlatha u Donjem Miholjcu, svečano je obilježena 40 godišnjica postojanja i rada pčelarske udruge “Bagrem” Donji Miholjac. Sama proslava  započela  je dan ranije na Trgu A. Starčevića u Donjem Miholjcu gdje su pčelari PU “Bagrem” održali promotivno – prodajnu akciju degustacije i prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

SASTANAK PČELARSKE UDRUGE „PČELA“ OSIJEK

Sastanak pčelarske udruge „Pčela“ Osijek je održan u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Osijeku. Sastanku je bilo nazočno šezdesetak članova udruge i gostiju iz županijske saveza  pčelara Osječko-baranjske županije.

DANI MEDA U VALPOVŠTINI 2009.

U Valpovu 12. i 13. rujna 2009. godine, održana je 1. regionalna manifestacija „Dani meda u Valpovštini“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, a supokrovitelji su bili: Ministarstvo turizma RH, Osječko – baranjska županija, Gradovi Valpovo i Belišće, Općine Bizovac i Petrijevci i Mjesni odbor Valpovo.

Stranica 18 od 18