Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

Država Illinois ukrala heroju pčelaru košnice - Tko stoji iza toga?

(www.4dportal.com) Pčelar iz Illinoisa, kojemu je Državni odjel za agrikulturu Illinois ukrao i uništio košnice, pokrenuo je pravu polemiku sa svojim pitanjima zašto su to učinili i još važnije što su učinili s pčelama.

U Osijeku počela nastava za čak 60 polaznika 9. generacije Pčelarske škole

Zvanje pčelar do sada steklo 500 osoba

OSIJEK - Nastava za polaznike devete generacije Pčelarske škole, koju organizira Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Osijek i Osječko-baranjskom županijom, počela je u subotu, 9. ožujka 2013. godine. Do sada je zvanje pčelar u Pčelarskoj školi steklo 500 osoba.

PČELARSKA ŠKOLA

Županijski savez pčelara Osječko – baranjske županije, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem i sufinanciranjem Osječko – baranjske županije i Grada Osijeka, pokreće 9. generaciju Pčelarske škole.

Pravilnik o dopunskim djelatnostima na OPG-u

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo u “ Narodnim novinama“   novi Pravilnik za OPG-e.

Na temelju članka 16. stavka 2. i članka 23.a stavka 4. Zakona o poljoprivredi (»Narodne novine« broj 149/09, 127/10, 50/12, 120/12) ministar poljoprivrede donosi

PRAVILNIK O DOPUNSKIM DJELATNOSTIMA NA OBITELJSKIM POLJOPRIVREDNIM GOSPODARSTVIMA

10. pčelarski dani u Vinkovcima

PČELARSKI SAVEZ VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE i HRVATSKI PČELARSKI SAVEZ organiziraju 10. PČELARSKE DANE 8. i 9. ožujka 2013. u Vinkovcima: međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda te znanstveno - stručni skup. Središnja tema: NACIONALNI PROGRAM PČELARSTVA U REPUBLICI HRVATSKOJ“

DATUMI PČELARSKIH SKUPŠTINA 2013. godine

Pregled održavanja godišnjih skupština u udrugama županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije i skupštine HPS-a

Obavijest o osnutku pčelarske udruge »Levanjska Varoš»

Na inicijativu grupe pčelara s područja općine Levanjska Varoš, dana 05. siječnja (subota) 2013. godine, u prostorijama općinske vijećnice Levanjska Varoš, održana je osnivačka Skupština Pčelarske udruge «Levanjska Varoš».
To je prva Pčelarska udruga, osnovana izvan grada Đakova a na području Đakovštine. Djelovati će prvenstveno na području svoje općine a i ostalih bližih općina.

UPIS 9. GENERACIJE PČELARSKE ŠKOLE

Županijski savez pčelara Osječko – baranjske županije, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem u Osijeku, Gradom Osijekom i Osječko – baranjskom županijom upisuje polaznike 9. generacije pčelarske škole.

PČELARSKI SAJMOVI U 2013. GODINI

Županijski savez pčelara Osječko – baranjske županije za svoje članove organizira autobusom posjete slijedećim pčelarskim sajmovima:

ODRŽANA 6. PČELARSKA MANIFESTACIJA „OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA“

Pčelarstvo je najspremniji segment poljoprivrede pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatsko pčelarstvo ima tradiciju, proizvodnju, standarde, projekte, potencijale, ali još uvijek ima i problema koji opterećuju dio pčelara. I te probleme treba rješavati u izravnim kontaktima proizvođača i resornih državnih tijela.

Stranica 9 od 13