Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA

Organizacijski odbor pčelarske manifestacije
OSIJEK JE KOLIJEVKA  HRVATSKOG PČELARSTVA

             1892 2           
P   O   Z   I   V
za  8. pčelarsku manifestaciju
„OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA“
OBLJETNICU 10 GODINA RADA ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OBŽ
I PROGRAM ZAVRŠNE KONFERENCIJE PROJEKTA PANONIAN BEE
koja će se održavati u Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu, Kralja Petra Svačića 1d, dvorana Aula magna ll. kat  21. i  22. studenog 2014. godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i  HGK Županijske komore Osijek

Poziv

DANI MEDA HRVATSKE 2014.
PREDSTAVLJANJE HRVATSKE KVALITETE PČELARSKIH PROIZVODA U OKVIRU TRŽIŠTA EU

manifestacija će se održati u Osijeku od 03. listopada do 05. listopada 2014. godine u organizaciji:

HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE – ŽUPANIJSKE KOMORE OSIJEK,
HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA,
GRADA OSIJEKA,
OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
I ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OSJEČKO – BARANJSKE ŽUPANIJE

Program

Posjet Pčelarskom sajmu u Somboru

Županijski savez pčelara Osječko–baranjske županije, za svoje članove organizira posjet Pčelarskom sajmu u Somboru, dana 30. kolovoza 2014. godine.
Cijena puta autobusom je 110,00 Kn. Prijava predsjednicima Pčelarskih udruga do 27. kolovoza 2014. godine.

TAJNIK
Mario Fišer, prof.

Dani meda u Hrvatskoj

Dani meda u Hrvatskoj, tradicionalna gospodarska manifestacija koja će se ove godine održati po 19. puta u Osijeku od 3. do 5. listopada 2014. godine, imat će niz novosti u odnosu na ranije godine. Tim povodom danas, 1. srpnja 2014. godine, u HGK Županijskoj komori Osijek održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora na kojem su dogovorene temeljne smjernice za organizaciju Dana meda u Hrvatskoj.

Program rada Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije za 2014. godinu

Program rada Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije za 2014. godinu.

Nikad veći interes za Pčelarsku školu u Osijeku

pskola
Pčelarsku školu ove godine u Osijeku će pohađati jedanaest generacija polaznika, što je, uz podatak da je zvanje pčelara do sada u prošlih devet godina steklo 650 osoba, čini nauspješnijom Pčelarskom školom u Hrvatskoj. Svake godine ta je škola imala po jednu generaciju polaznika, osim prošle, kada je zbog velikog zanimanja škola organizirana za dvije generacije.

Više...

Izabran novi član upravnog odbora HPS-a

DSCF1544
Na sjednici Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, održanoj 13.02.2014. većinom glasova za člana Upravnog odbora HPS-a izabran je Mario Marijanović (predsjednik PU Pčela Osijek).

PU Đakovština Đakovo – Poziv na godišnju skupštinu

Obavještavamo Vas da će se redovna-izvještajna godišnja skupština pčelarske udruge „ĐAKOVŠTINA“ iz Đakova održati 7. veljače 2014. godine u 17,00 sati u sali za svatove „Pralas“  P. Preradovića 205, Đakovo.

 

Obavijest pčelarima

Prilikom kupnje pčelarske opreme uz popunjen obrazac, original račune ili potvrdu od banke o plaćanju (ako je oprema plaćena putem banke) pčelar je dužan popuniti Izjavu pčelara podnositelja zahtjeva o drugim izvorima financiranja i priložiti  Potvrdu jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave o neprimanju potpore za mjere iz Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Izjava i potvrda znače da pčelar nije za kupljenu opremu (npr. vrcaljka) dobio potporu iz dva izvora (županija i država), što je zabranjeno!!!

Ako je netko poslao obrasce i račune u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi bez potrebnih izjava i potvrde, neka naknadno pošalje u Agenciju za plaćanja potvrdu i izjavu.

Izvor: HPS 20.01.2014.

Uginuće pčela zbog visokih temperatura - kako pomoći

Unatrag nekoliko dana svjedoci smo medijskih istupa pojedinih pčelara i stručnjaka koji govore o pomorima pčela apokaliptičnih razmjera u Republici Hrvatskoj ili pak suprotnih izjava koji nerazborito umanjuju značaj već postojećih uginuća. Naime, nesporno je da trenutno zatopljenje ne odgovara pčelinjim zajednicama. Više..

Stranica 6 od 13