Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

Pčelarski sajam u Gudovcu

gudovac-logo 2015
U organizaciji Bjelovarskog sajma , Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza BBŽ, u Gudovcu kod Bjelovara, od 6. do 8. veljače 2015. godine održat će se 11. međunarodni pčelarski sajam. Ove godine prodajni dio sajma trajat će od 6. do 8. veljače odnosno od petka do nedjelje, dok će se stručno-edukativni dio održat u subotu i nedjelju, 7. i 8. veljače.

PROGRAM!

Izvor: HPS (Vedran Lesjak)

OBAVIJEST PČELARKIM UDRUGAMA

logo-novi
Podsjećamo sve pčelarske udruge koje nisu upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, da to učine do kraja ove godine, odnosno do dana 31. 12. 2014. godine.

Izvor: HPS  Cijeli članak

 

Poziv za izvještajnu godišnju skupštinu Regionalnog clustera pčelara ROJ Osijek

roj banner

Poziv za izvještajnu godišnju skupštinu Regionalnog clustera pčelara ROJ Osijek koja će se održati dana 19. prosinca (PETAK) 2014. godine u 17,00 sati, u  BIOSU  Osijek J. J. Strossmayera  341

Poziv

Izvješće s tematske sjednice dovršenja prostornog plana nadležnosti pčelarskih udruga

Izvješće s tematske sjednice dovršenja prostornog plana nadležnosti pčelarskih udruga koji za PU Đakovština i PU Levanjska Varoš nije dovršen.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog saveza Zvonimir Pajnić u 17.20 sati.

Skup je pozdravio domaćin Davor Pašalić dr.vet.med. voditelj Agencije za plaćanje u poljoprivredi odjel u Đakovu te predstavio ukratko Agenciju i zaželio skupu uspješan rad kao i ponudio daljnju suradnju.

Izvješće

 

Osijek-predavanje o zakonu o udrugama

Geric-drzi-predavanje th
NOVI ZAKON O UDRUGAMA
U prostorijama centra za poduzetništvo BIOS,ulica J.J.Strosmayera 341,održan je 27.studenog, održao je radni sastanak tajnik HPS-a Tomislav Gerić u vezi novog zakona o udrugama. Na sastanku su bile 34 nazočne osobe  sa tri županije. Sve neprofitne udruge, a to znači i pčelarske udruge-udruženja morat će uskladiti svoje statute po novom zakonu o udrugama. Ali to će biti kada ga potpiše ministar Uprave. Jedna od bitnih stavki u zakonu je osoba likvidator(što do sada nije bilo u zakonu),fizička ili pravna osoba koja ne mora biti član udruge. Imenuje ga nadležno tijelo udruge, gdje se ime i prezime osobe upisuje u registar udruge. Zatim da udrugu mogu osnovati 3(tri)člana,i to sa već napunjenih 14(četrnaest)godina!. Udruge moraju uskladiti svoje statute sa Zakonom do 1.listopada 2015.godine. Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija nalaže da udruge moraju voditi jednostruko i dvostruko knjigovodstvo. Udruge koje se nisu još upisale u registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija moraju to uraditi do kraja 2014.godine.

OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA

Organizacijski odbor pčelarske manifestacije
OSIJEK JE KOLIJEVKA  HRVATSKOG PČELARSTVA

             1892 2           
P   O   Z   I   V
za  8. pčelarsku manifestaciju
„OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA“
OBLJETNICU 10 GODINA RADA ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OBŽ
I PROGRAM ZAVRŠNE KONFERENCIJE PROJEKTA PANONIAN BEE
koja će se održavati u Osijeku na Poljoprivrednom fakultetu, Kralja Petra Svačića 1d, dvorana Aula magna ll. kat  21. i  22. studenog 2014. godine pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i  HGK Županijske komore Osijek

Poziv

DANI MEDA HRVATSKE 2014.
PREDSTAVLJANJE HRVATSKE KVALITETE PČELARSKIH PROIZVODA U OKVIRU TRŽIŠTA EU

manifestacija će se održati u Osijeku od 03. listopada do 05. listopada 2014. godine u organizaciji:

HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE – ŽUPANIJSKE KOMORE OSIJEK,
HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA,
GRADA OSIJEKA,
OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
I ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OSJEČKO – BARANJSKE ŽUPANIJE

Program

Posjet Pčelarskom sajmu u Somboru

Županijski savez pčelara Osječko–baranjske županije, za svoje članove organizira posjet Pčelarskom sajmu u Somboru, dana 30. kolovoza 2014. godine.
Cijena puta autobusom je 110,00 Kn. Prijava predsjednicima Pčelarskih udruga do 27. kolovoza 2014. godine.

TAJNIK
Mario Fišer, prof.

Dani meda u Hrvatskoj

Dani meda u Hrvatskoj, tradicionalna gospodarska manifestacija koja će se ove godine održati po 19. puta u Osijeku od 3. do 5. listopada 2014. godine, imat će niz novosti u odnosu na ranije godine. Tim povodom danas, 1. srpnja 2014. godine, u HGK Županijskoj komori Osijek održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora na kojem su dogovorene temeljne smjernice za organizaciju Dana meda u Hrvatskoj.

Program rada Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije za 2014. godinu

Program rada Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije za 2014. godinu.

Stranica 6 od 13