Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

Tretiranja pčelinjih zajednica

Poštovani pčelari

Dolazi vrijeme provedbe tretiranja pčelinjih zajednica sukladno NPP za 2015 godinu koje ste obvezni provesti. Molim Vas da pravovremno nabavite propisane obrasce za praćenje i evidentiranje provedenog tretiranja zajednica. Iste možete dobiti kod  povjerenika pašnog reda Udruge „Pčela“ Osijek gospodina Željka Rašić, mob 091 549 6737 ili skinuti sa stranica HPS-a. Napominjem da se popunjeni obrasci po završetku tretiranja, jedan primjerak moraju predati povjereniku pašnog reda, a drugi primjerak pčelari moraju čuvati obvezno najmanje 5 godina.

S poštovanjem
Slavko Stojanović

PROGRAMA KONTROLE I SUZBIJANJA VAROOZE U 2015. GODINI
OBRAZAC 1.
OBRAZAC 2.

Na Izvanrednoj skupštini ŽSP OBŽ su izršene promjene u sastavu upravljačke strukture Saveza

Na Izvanrednoj skupštini ŽSP OBŽ su izršene promjene u sastavu upravljačke strukture Saveza te je jednoglasnom odlukom skupštinara za novog predsjedniaka izabran Slavko Stojanović, predsjednik PU „Pčela“ Osijek, a za dopredsjednika ŽSP OBŽ Željko Tomić, predsjednik PU „Đkovština“ Đakovo.

Opširnije

POZIV za Izvanrednu skupštinu ŽSP OBŽ

Poštovani
Dostavljam POZIV za Izvanrednu skupštinu ŽSP OBŽ koja će se kako smo već dogovorili održati 30. lipnja 2015. godine u Antunovcu, Braće Radića 4, u društvenom domu sa početkom u 20,00 sati.
Obzirom da nemam e-mail-ove od svih članova Upravnog odbora molim Vas da obavijestit sve kojima nisam dostavio ovaj mail te ih upoznate sa sadržajem i dnevnim redom.
Unaprijed se zahvaljujem i molim Vas ako u nekom od dokumenata uočite neku grešku koju nismo primijetili tijekom zadnjeg usuglašavanja i pregleda da mi javite ili pošaljete mail sa prijedlogom za ispravku.

S poštovanjem

POZIV ZA SKUPŠTINA ŽSPOBŽ 30. lipnja 2015.
VJERODAJNICA za Izvanrednu skupštinu OBŽ

Finanacijski Plan ŽSP OBŽ za 2015.
Novi STATUT ŽSP OBŽ iz 2015.
Plan rada ŽSP OBŽ za 2015.
POSLOVNIK O RADU IZ. SKUPŠTINE

ISPRAVAK PRAVILNIKA O PROVEDBI MJERA NACIONALNOG PČELARSKOG PROGRAMA ZA RAZDOBLJE OD 2014. DO 2016.

logo-novi
Prenosimo sa HPS-a.
U NN 39/15 objavljen Ispravak Pravilnika o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine u 2015. godini.


Ispravak pročitajte OVDJE !

 

STATUT ŽSPOBŽ - javna rasprava

Poštovani,

Šaljem Vam STATUT  ŽSPOBŽ na javnu raspravu. Prijedlog dopune i izmjene STATUTA uradio je radni TIM u sastavu: Slavko Stojanović, Anton Dalšašo, Dalibor Aćimović, Nikola Šušak i Zvonimir Pajnić. Upravni odbor ŽSPOBŽ na svojoj 13. Sjednici razmotrio je prijedlog STATUTA i donjeo  odluku o upućivanju prijedloga statuta na javnu raspravu.  

Predsjednici UDRUGA imaju obavezu da STATUT za raspravu upute svojim članovima putem e-mail poruke  i razmotre ga na okupljanjima pčelara u udruzi.

Javna rasprava je otvorena do 15.04.2015.

                                                                                                   Predsjednik ŽSPOBŽ: Zvonimir Pajnić

Statut

Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine u 2015. godini.

logo-noviU Narodnim novinama broj: 32/2015 od 20.03.2015. objavljen je Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine u 2015. godini.
PRAVILNIK

OBRASCI

Hrvatski pčelarski savez uputio je svim Županima u Republici Hrvatskoj dopis s zamolbom za financijsku potporu pčelarima.
Dopis pročitajte OVDJE !

Upis polaznika 12. generacije pčelarske škole

Županijski savez pčelara Osječko – baranjske županije, u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem u Osijeku i Osječko – baranjskom županijom upisuje polaznike 12. generacije pčelarske škole. U proteklih deset godina školu je uspješno završilo preko 700 polaznika sa područja Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije. Škola se sastoji od 80 sati teorijske nastave, koju predaju najistaknutiji stručnjaci i praktični pčelari, te 80 sati praktične nastave na pčelinjaku, sa mentorima. Škola počinje sa radom početkom ožujka 2015. godine, a predavanja se biti subotom i nedjeljom, cijena škole je 1.000,00 kuna. Informacije i prijave kod voditelja Maria Fišera (mob: 099 8198942) i kod tajnika Pučkog otvorenog učilišta Osijek Miroslava Amreina (telefon: 212-806 i mob: 099 2520481).

VODITELJ ŠKOLE
Mario Fišer, prof.

OČITOVANJE MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE O KORIŠTENJA PODMJERE 4.1.

logo-noviTemeljem upita Hrvatskog pčelarskog saveza upućenog Ministarstvu poljoprivrede o mogućnostima korištenja podmjere 4.1. ( MJERA 4.-pravilnik - MJERA 4.-natječaj ), odnosno da li pčelari uopće imaju pravo koristiti navedenu podmjeru, objavljujemo OČITOVANJE MINISTARSTVA.

Prenosimo iz HPS-a

Vedran Lesjak   
Četvrtak, 26 Veljača 2015

OPIS PRIJEDLOGA MJERA POTPORA U PČELARSTVU U 2015.

logo-noviPrenosimo iz HPS-a

Vedran Lesjak   
Ponedjeljak, 23 Veljača 2015

S obzirom na činjenicu da Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog  programa u 2015. godinu još nije izašao, jer se čeka objava novog Zakona o poljoprivredi, koji čini pravnu osnovu ovog Pravilnika u nastavku donosimo kratak pregled promjena u mjerama Nacionalnog programa kako bi se pčelari mogli na vrijeme pripremiti
Radi lakšeg praćenja nećemo detaljno analizirati sve mjere odjednom, već samo naglasiti one koje su značajnije promijenjene.

ODRŽANA SJEDNICA POVJERENSTVA ZA IZRADU PRAVILNIKA O POTPORAMA U PČELARSTVU

logo-noviDanas je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede održana sjednica Povjerenstva za izradu Pravilnika o uvjetima i načinu provedbe posebnih mjera pomoći za sektor pčelarstva u 2015. godini prema Nacionalnom pčelarskom programu za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Osim predstavnika Ministarstva, istom su nazočili predstavnici Agencije za plaćanje, Uprave za veterinu, Hrvatske poljoprivredne agencije, pravne službe ministarstva, te predstavnici HPS-a u sastavu, predsjednik Saveza gosp. Vladimir Bilek, tajnik Tomislav Gerić te Saša Petrić voditelj programa potpora.

Izvor: HPS

Stranica 4 od 13