Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

Radni sastanak u HGK Osijek

hgk 2016 thPočetkom mjeseca srpnja, točnije 06. srpnja  s početkom u 10,00 sati u prostorijama HGK Osijek na inicijativu ŽSP OBŽ održan je prvi sastanak za pripremu manifestacije „Dani meda u Hrvatskoj“ kome su nazočili predstavnici HGK Osijek gosp Ernest Nad, gđa Stana Erstić i gosp Petnjarić, trenutno na stručnom usavršavanju u HGK Osijek. Nadalje ispred PTF prof dr sc Ljiljana Primorac, ispred „Osječkog sajma“ direktorica gđa Nada Maglajlić  gđa Vesna Grbeša, te predstavnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko – baranjske županije gospodin Nikola Grizelj. Skupu je bio prisutan i predsjednik klastera „Roj“, a županijski Savez Pčelara OBŽ je predstavljalo tročlano izaslanstvo na čelu sa predsjednikom Slavkom Stojanović, dopredsjednikom Željkom Tomići i tajnik Saveza Mario Fišer.

Opširnije

Manifestacija Dani meda u Hrvatskoj

Osijek-zeleni četvrtak posvećen medu i pčelama

Pčelari hoće da Osijek bude prijestolnica kulture
U Osijeku na  glavnoj tržnici“popularnog imena gajeva tržnica“,pčelari su na zelenom četvrtku  imali prezentaciju „Medeni četvrtak“. Pošto se grad Osijek kandidira za europsku prijestolnicu kulture 2020. g., istu su došli podržati te su izložili pčelinje proizvode ispred PU“Pčela“ OPG Ivić iz Tenja, OPG Gradištanac iz Osijeka, Cluster“Roj“ predstavljali su: OPG Dješka iz Osijeka i OPG Božić iz Donjeg Miholjca. UPSiB“Radilica“ prezentirala je pčelinje proizvode. Nazočni su bili i predsjednici Slavko Stojanović PU“Pčela“ i Zorislav Ham UPSiB“Radilica“. Pčelarski medeni kutak došli su posjetiti:gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić i dogradonačelnik Vladimir Ham sa svojim suradnicima. Prije obilaska štandova Milan Kramer u odori pčelarskog reda Sv. Ambrozija prezentirao je pristiglim uzvanicima što se dosada dogodilo u „Kolijevci Hrvatskog pčelarstva“.

Poštovani pčelari i budući polaznici Pčelarske škole

savezObavještavam Vas da je teoretski dio predavanja Pčelarske škole za 2016. godinu planiran prema slijedećim terminima:

12. i 13. ožujka 2016. – početak predavanja
02. i 03. travnja 2016.
09. i 10. travnja 2016.
16. i 17. travnja 2016.
30. travnja ispiti

Molim da se svi prijavljeni polaznici jave u Pučko otvoreno učilište, L. Jegera 6 u Osijeku kako bi regulirali upis i evidentiranje osobnih podataka potrebitih za upis. Svečani protokol početka rada Pčelarske škole je planiran za 08,00 sati 12.ožujka 2016. godine u dvorani OŠ „A.Mihanović“ Gundulićeva 5,  Osijek.

U Osijeku 04. ožujka  2016.

Predsjednik ŽSP OBŽ
   Slavko Stojanović

Prijave za Pčelarsku školu

savez
Poštovani pčelari i budući polaznici Pčelarske škole

Na 2. održanoj Sjednici UO i NO ŽSP OBŽ pod točkom 3. dnevnog reda UO je donio odluku da se prijave za Pčelarsku školu u organizaciji Saveza i Narodnog sveučilišta primaju do 01. ožujka 2016. godine. Prijave se mogu izvršiti u Udrugama koje će popise dostaviti najkasnije do 27. veljače ili osobno se javiti tajniku Saveza gospodinu Fišeru. O početku rada škole isti će biti obavješteni, ali se zamoljavaju da pri dolasku na početak predavanja donesu podatke o izabranim mentorima sa potpisom i suglasnosti mentora o prihvaćanju mentoriranja kandidata.

U Osijeku 11. veljače  2016.

Predsjednik ŽSP OBŽ
  Slavko Stojanović

Obavijest o prijevozu na sajmove

savez

Dostavljam Vam dopis sa planiranim prijevozom na sajmove da upoznate svoje članove u Udrugama kako bi se odlučili za odlazak na određeni sajam.
Molim Vas za ozbiljnost i poštovanje navedenih rokova za prijavu.

 

Obavijest

Predavanja tijekom proljetnog ciklusa predavanja

  Županijski savez pčelara
Osječko - baranjske županije
  J. J. Strossmayera  341
        O S I J E K                                             

Poštovane kolege pčelari

Na sjednici UO ŽSP OBŽ održanoj 15. siječnja 2016. godine predsjednici udruga članica Saveza upoznali su članove o organizaciji predavanja tijekom proljetnog ciklusa predavanja koje Vam nudimo da bi izvršili nadogradnju stečenih znanja iz područja pčelarstva.
Predavanja su organizirana prema slijedećem:

Termini održavanja Skupština u Udrugama Saveza

   Županijski savez pčelara
Osječko - baranjske županije
     J. J. Strossmayera  341
            O S I J E K                                             

Poštovani!

Na sjednici UO ŽSP OBŽ održanoj 15. siječnja 2016. godine usklađeni su termini održavanja Skupština u Udrugama Saveza koje su dali predsjednici Udruga prema slijedećem:
30. siječnja 2016. PU „Pčela“ Našice
31. siječnja 2016. PU „Baranja“ Beli manastir
12. veljače 2016. PU „Đakovština“ Đakovo
19. veljače 2016  PU „Valpovština“ Valpovo
21. veljače 2016. PU „Bagrem“ Donji Miholjac
28. veljače 2016. PU „Levanjska“ Levanjska Varoš
06. ožujka 2016. PU „Pčela“ Osijek
13. ožujka 2016. ŽSP OBŽ


U Osijeku 16. siječnja  2016.
  Predsjednik ŽSP OBŽ
   Slavko Stojanović

Stranica 3 od 13