Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza

Vijesti iz saveza

Izborna skupština Hrvatskog pčelarskog saveza

Izborna skupština Hrvatskog pčelarskog saveza se održala u Zagrebu u prostorijama hotela Panorama, 27. ožujka 2010.godine. U Upravna tijela Hrvatskog pčelarskog saveza izaslanici na Skupštini izglasali su:

Održan sastanak uzgajivača matica

Za vrijeme održavanja sajma pčelarstva u Gudovcu održan je sastanak upravnog odbora i nadzornog odbora Udruge uzgajivača selekcioniranih matica pčela Hrvatske kojem je predsjedao predsjednik udruge Vladimir Bilek. Na sastanku su bili prisutni i uzgajivači matica iz naše županije: Zdenka Kovačić i Zvonimir Pajnić. Na dnevnom redu je bila priprema udruge za redovnu godišnju skupštinu.

Pčelarska manifestacija: DANI MEDA U HRVATSKOJ 01. listpada 2009.

Održana je u Osijeku od 01. do 04. listopada 2009. godine, što je postala tradicija te jedinstvena pčelarska manifestacija koja u sebi nosi više sadržaja, a vezana je za osječku tradiciju iz područja pčelarstva.

Manifestacija "Osijek je koljevka hrvatskog pčelarstva" započela otvaranjem punionice meda

Otvorenjem punionice meda pčelarske zadruge "Pčelari Slavonije i Baranje" u Osijeku je započela tradicionalna priredba "Osijek - kolijevka hrvatskog pčelarstva". Pogon je otvoren u prostorima osječkog poduzetničkog inkubatora BIOS, na adresi: Strossmayerova 341. Pored pogona punionice otvorena je i specijalizirana prodavaonica pčelinjih proizvoda - meda, cvjetnog praha, propolisa, voska, matične mliječi i pčelarske opreme i pribora. Osječko-baranjski dožupan Željko Kraljičak i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo ocijenili su kako je riječ o proizvodno gospodarskom projektu koji ima mogućnosti zadovoljavanja potreba domaćeg tržišta te da je proizvodnja kvalitetnog meda kao brenda zajednički interes malih proizvođača. (Stjepan Kundeljnjak)

Predstavljanje programa manifestacije OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSOG PČELARSTVA

Predstavljanje programa manifestacije OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSOG PČELARSTVA  održano je u Osijeku prostor Poglavarstva Osječko-baranjske županije 17.11.2009.

POŠTOVANI PČELARI, KORISNICI INTERNETA

Pod domenom «Pčelari Panonije» a u okviru naših aktivnost dali smo prioritet otvaranju ovoga portala jer sada ocjenjujemo da nam je neophoda ovakva komunikacija kao korak u našem razvojnom ciklusu.

Stranica 13 od 13