Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Utorak, 21 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza Novosti

Novosti

Druženje pčelara u Bilju

Na poziv da se sastanemo oko dogovora za proslavu DANI MEDA U HRVATSKOJ“
koja će se održati u Osijeku od 6. do 9. listopada 2011. godine i „OBILJEŽAVANJA OBLJETNICE 130 GODINA KONTINUIRANOG IZLAŽENJA ČASOPISA „HRVATSKA PČELA“ koja će se održati u Osijeku 8. i 9. listopada 2011. godine, u Bilju su se okupili predstavnici pčelara iz šest pčelarskih udruga Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije:

Počela isplata poticaja pčelarima za 2010. godinu

Sukladno tekstu na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, prošli tjedan započela je isplata godišnjih izravnih plaćanja u stočarstvu za 2010. godinu. Isplate su provedene za mliječne krave, mliječne krave dodatno plaćanje, krave dojilje, krave dojilje – ekstenzivno, krmače, krmače – dodatno plaćanje, rasplodna perad, koze, koze dodatno plaćanje, ovce, ovce dodatno plaćanje, pčelinje zajednice, te isplate za proizvodnju meda. Ukupno je  isplaćeno 274.354.596,37 kuna.

PRAVILNIK

O DOPUNI PRAVILNIKA O PRIMJENI ZAKONA O TROŠARINAMA ŠTO SE ODNOSI NA PLINSKO ULJE OBOJANO PLAVOM BOJOM ZA NAMJENE U POLJOPRIVREDI, RIBOLOVU I AKVAKULTURI

Obilježavanje 130 godina izlaženja časopisa Hrvatska pčela

OSJEČANIN BOGDAN PENJIĆ PRIJE 130 GODINA OSNOVAO JE PČELARSKI ČASOPIS „HRVATSKA PČELA“ KOJI KONTINUIRANO IZLAZI VEĆ 130 GODINA I MOTOR JE RAZVOJA PČELARSTVA NA OVIM PROSTORIMA JUGOISTOČNE EUROPE.


ČASOPIS HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA „HRVATSKA PČELA„ osnovalo je Hrvatsko-slavonsko pčelarsko društvo (današnja PU Pčela Osijek) u Osijeku 1881. godine. To je jedan od najstarijih pčelarskih časopisa koji kontinuirano bez prekida izlaze u svijetu. HRVATSKA PČELA mjesečni časopis HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA 2011.godine obilježiti će jubIlarnu godišnjicu 130. godina izlaženja. Prema dosadašnjim istraživanjima HRVATSKA PČELA je na drugom mjestu u svijetu po neprekidanom – kontinuiranom izlaženju.

Izborna skupština Hrvatskog pčelarskog saveza

Izborna skupština Hrvatskog pčelarskog saveza se održala u Zagrebu u prostorijama hotela Panorama, 27. ožujka 2010.godine. U Upravna tijela Hrvatskog pčelarskog saveza izaslanici na Skupštini izglasali su:

Stranica 16 od 17