Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza Novosti

Novosti

Zahvala sponzorima za Monografiju 130 godina Hrvatske pčele

Monografija „130 godina Hrvatske pčele“ donosi pregled pčelarske povijesti jednog naroda kroz vizuru stručnog časopisa. Monografija čitaocu daje na uvid brojne detalje i zanimljivosti o načinu rada i organiziranja pčelara, tehnologijama kojima su ovladavali napredniji pčelari, sajmovima, izložbama, predavanjima koje su pčelari organizirali ili pak samo posjećivali.

Održana konferencija za novinare

U prostorima Poduzetničkog inkubatora BIOS-a je održana konferencija za novinare uoči pčelarske manifestacije “Dani meda u Hrvatskoj” koja će se održati u Osijeku od 6. do 9. listopada 2011. godine u organizaciji: HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA, HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE – ŽUPANIJSKE KOMORE OSIJEK,  GRADA OSIJEKA, OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE I ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OSJEČKO–BARANJSKE ŽUPANIJE.

Druženje pčelara u Bilju

Na poziv da se sastanemo oko dogovora za proslavu DANI MEDA U HRVATSKOJ“
koja će se održati u Osijeku od 6. do 9. listopada 2011. godine i „OBILJEŽAVANJA OBLJETNICE 130 GODINA KONTINUIRANOG IZLAŽENJA ČASOPISA „HRVATSKA PČELA“ koja će se održati u Osijeku 8. i 9. listopada 2011. godine, u Bilju su se okupili predstavnici pčelara iz šest pčelarskih udruga Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije:

Počela isplata poticaja pčelarima za 2010. godinu

Sukladno tekstu na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, prošli tjedan započela je isplata godišnjih izravnih plaćanja u stočarstvu za 2010. godinu. Isplate su provedene za mliječne krave, mliječne krave dodatno plaćanje, krave dojilje, krave dojilje – ekstenzivno, krmače, krmače – dodatno plaćanje, rasplodna perad, koze, koze dodatno plaćanje, ovce, ovce dodatno plaćanje, pčelinje zajednice, te isplate za proizvodnju meda. Ukupno je  isplaćeno 274.354.596,37 kuna.

PRAVILNIK

O DOPUNI PRAVILNIKA O PRIMJENI ZAKONA O TROŠARINAMA ŠTO SE ODNOSI NA PLINSKO ULJE OBOJANO PLAVOM BOJOM ZA NAMJENE U POLJOPRIVREDI, RIBOLOVU I AKVAKULTURI

Stranica 16 od 17