Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza Novosti

Novosti

OBAVIJEST PČELARKIM UDRUGAMA

logo-novi
Podsjećamo sve pčelarske udruge koje nisu upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, da to učine do kraja ove godine, odnosno do dana 31. 12. 2014. godine.

Izvor: HPS  Cijeli članak

 

Poziv za izvještajnu godišnju skupštinu Regionalnog clustera pčelara ROJ Osijek

roj banner

Poziv za izvještajnu godišnju skupštinu Regionalnog clustera pčelara ROJ Osijek koja će se održati dana 19. prosinca (PETAK) 2014. godine u 17,00 sati, u  BIOSU  Osijek J. J. Strossmayera  341

Poziv

Izvješće s tematske sjednice dovršenja prostornog plana nadležnosti pčelarskih udruga

Izvješće s tematske sjednice dovršenja prostornog plana nadležnosti pčelarskih udruga koji za PU Đakovština i PU Levanjska Varoš nije dovršen.

Sastanak je otvorio predsjednik Županijskog saveza Zvonimir Pajnić u 17.20 sati.

Skup je pozdravio domaćin Davor Pašalić dr.vet.med. voditelj Agencije za plaćanje u poljoprivredi odjel u Đakovu te predstavio ukratko Agenciju i zaželio skupu uspješan rad kao i ponudio daljnju suradnju.

Izvješće

 

Osijek-predavanje o zakonu o udrugama

Geric-drzi-predavanje th
NOVI ZAKON O UDRUGAMA
U prostorijama centra za poduzetništvo BIOS,ulica J.J.Strosmayera 341,održan je 27.studenog, održao je radni sastanak tajnik HPS-a Tomislav Gerić u vezi novog zakona o udrugama. Na sastanku su bile 34 nazočne osobe  sa tri županije. Sve neprofitne udruge, a to znači i pčelarske udruge-udruženja morat će uskladiti svoje statute po novom zakonu o udrugama. Ali to će biti kada ga potpiše ministar Uprave. Jedna od bitnih stavki u zakonu je osoba likvidator(što do sada nije bilo u zakonu),fizička ili pravna osoba koja ne mora biti član udruge. Imenuje ga nadležno tijelo udruge, gdje se ime i prezime osobe upisuje u registar udruge. Zatim da udrugu mogu osnovati 3(tri)člana,i to sa već napunjenih 14(četrnaest)godina!. Udruge moraju uskladiti svoje statute sa Zakonom do 1.listopada 2015.godine. Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija nalaže da udruge moraju voditi jednostruko i dvostruko knjigovodstvo. Udruge koje se nisu još upisale u registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija moraju to uraditi do kraja 2014.godine.

DANI MEDA HRVATSKE 2014.
PREDSTAVLJANJE HRVATSKE KVALITETE PČELARSKIH PROIZVODA U OKVIRU TRŽIŠTA EU

manifestacija će se održati u Osijeku od 03. listopada do 05. listopada 2014. godine u organizaciji:

HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE – ŽUPANIJSKE KOMORE OSIJEK,
HRVATSKOG PČELARSKOG SAVEZA,
GRADA OSIJEKA,
OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE
I ŽUPANIJSKOG SAVEZA PČELARA OSJEČKO – BARANJSKE ŽUPANIJE

Program

Stranica 10 od 16