Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Utorak, 21 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza Novosti

Novosti

Program "Mladi i med" 2015.

Program "Mladi i med", na osječkom je Trgu Ante Starčevića, pozdravnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš.
Manifestacija "Dani meda u Hrvatskoj" započela je događajem "Mladi i med" u okviru kojeg je održana izložba i proglašenje najboljih dječjih likovnih radova s temom pčelarstva te kulturno-umjetnički program. Svi posjetitelji mogli su degustirati i kupovati pčelarske proizvode.

Ponuda Pčelarske Zadruge za poslovnu suradnju

Ovim dopisom vam skrećem pozornost da smo pokrenuli jedan poslovni projekt sa našom Pčelarskom Zadrugom „Pčelari Slavonije i Baranje“ u kojoj se nudi suradnja sa pčelarima na prostoru Osječko-baranjske županije, a i van granica županije.

Pčelarski sajam u Somboru

Županijski savez pčelara
Osječko-baranjske županije
J.J.Strossmayera 341 OSIJEK

Poštovani pčelari
Dostavljam Vam obavijest o organizaciji odlaska na PČELARSKI SAJAM U SOMBORU

koji organizira Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije za sve zainteresirane članove udruga, članica Saveza. Sajam je 29. kolovoza 2015. godine ( subota ) a prijevoz je organiziran autobusom, ovisno o broju prijavljenih pčelara. Cijena prijevoza je 110,00 kuna po osobi, a sve zainteresirane molim da se prijave preko svojih pčelarskih Udruga najkasnije do 26. kolovoza 2015. godine ( srijeda ) kako bi pravodobno mogli rezervirati autobus sa dostatnim brojem mjesta. Molim sve predsjednike Udruga da prijave članova za odlazak na sajam u Sombor dostave tajniku Saveza gospodinu Mariju Fišer.

S poštovanjem
                                   Predsjednik ŽSP OBŽ
                                     Slavko Stojanović


U Osijeku 06.kolovoza 2015.

Tretiranja pčelinjih zajednica

Poštovani pčelari

Dolazi vrijeme provedbe tretiranja pčelinjih zajednica sukladno NPP za 2015 godinu koje ste obvezni provesti. Molim Vas da pravovremno nabavite propisane obrasce za praćenje i evidentiranje provedenog tretiranja zajednica. Iste možete dobiti kod  povjerenika pašnog reda Udruge „Pčela“ Osijek gospodina Željka Rašić, mob 091 549 6737 ili skinuti sa stranica HPS-a. Napominjem da se popunjeni obrasci po završetku tretiranja, jedan primjerak moraju predati povjereniku pašnog reda, a drugi primjerak pčelari moraju čuvati obvezno najmanje 5 godina.

S poštovanjem
Slavko Stojanović

PROGRAMA KONTROLE I SUZBIJANJA VAROOZE U 2015. GODINI
OBRAZAC 1.
OBRAZAC 2.

Na Izvanrednoj skupštini ŽSP OBŽ su izršene promjene u sastavu upravljačke strukture Saveza

Na Izvanrednoj skupštini ŽSP OBŽ su izršene promjene u sastavu upravljačke strukture Saveza te je jednoglasnom odlukom skupštinara za novog predsjedniaka izabran Slavko Stojanović, predsjednik PU „Pčela“ Osijek, a za dopredsjednika ŽSP OBŽ Željko Tomić, predsjednik PU „Đkovština“ Đakovo.

Opširnije

Stranica 7 od 17