Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Ponedjeljak, 20 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Pčela Osijek

PU Pčela Osijek

O B A V I J E S T PROIZVOĐAČIMA PČELINJIH PROIZVODA

logo pcela

U cilju što bolje informiranosti, izbjegavanja nepravilnosti u primjeni zakona i time uzrokovanih dodatnih troškova, obavještavamo proizvođače pčelinjih proizvoda:

(Obavijest)

Ponudu ( VMP) lijekova za tretiranje varooze koju je dostavila tvrtka PHOENIX iz Osijeka

logo pcelaPoštovani pčelari

Dostavljam Vam ponudu ( VMP) lijekova za tretiranje varooze koju je dostavila tvrtka PHOENIX iz Osijeka.

Svi pčelari koji se odluče za jedan od ponuđenih lijekova trebaju se javiti u svoju pčelarsku udrugu u evidenciju sa slijedećim podacima: ime i prezime, OIB, vrsta VMP za koji se opredjeljuju i broj  pakovanja.
Rok za dostavu evidencija je 10. travnja 2015. godine kada iste treba dostaviti gospodinu Robertu Viviora, tvrtka PHOENIX.
Podatke je potrebito dostaviti do naznačenog roka kako bi se mogla izvršiti pravodobna narudžba VMP i disrtibucija do roka za predaju računa u agenciju za plaćanje.
Plaćanje lijeka će svaki pčelar izvršiti prilikom podizanja lijeka u veterinarskoj stanici ili mjestu gdje udruga bude regulirala podjelu.
Molim Vas da poštujete navedeni rok.

DOBAVLJAČ PROIZVOD PAKIRANJE MPC UKUPNO S PDV CIJENA PO DOZI
Genera Thymovar 5 X 2 trake 124,15 155,20 31,04
CVA Apuguard 10 plitica 131,25 164,06 32,81
Mount trade Apilife var 2 tablete 12,80 16,00 24,00
Bayer Check mite 1 x 10 traka 108,15 135,19 27,04
Bayer Bayvarol 5 x 4 kom 126,56 158,20 31,64

 PU Pčela

Slavko Stojanović

Radionica: Jednostavno knjigovodstvo za udruge u praksi

Jednodnevna radionica je koncipirana kao čitav niz praktičnih primjera iz područja računovodstva, poreza i prava u poslovanju udruga s mnoštvom praktičnih primjera knjiženja i popunjavanja obrazaca, a sve ciljem kako bi se što jasnije i razumljivije prezentirala razna problematika vezana uz zakonsko poslovanje udruga u skladu s novim zakonskim propisima.

Prenosimo sa poslovni-savjetnik.com 

Pročitajte cijeli članak

IN MEMORIAM DUŠAN BILIĆ 14.04.1935. - 03.03.2015.

logo pcelaDušan Bilić, bio je primjer svima sa kojima je surađivao. Nekadašnji  vozač u mirovini, sa mjestom stanovanja u Antunovcu, rođen je u mjestu Donja Paklenica kod Maglaja BiH, došao  u Hrvatsku raditi na pustaru Kudeljara kod Antunovca 1958.godine, gdje je upoznao i suprugu Maru.
Prvu je košnicu pletaru kupio od pčelara Stjepana Farkaša, i tako je Dušan krenuo u pčelarski svijet. Prve  košnice izrađivao je od puzder ploča, koje nisu imale dugi vijek.

Redovita godišnja skupština PU „Pčela“ Osijek

logo pcela
Redovita godišnja skupština Pčelarske Udruge „Pčela“ Osijek održala se 01. ožujka 2015. godine u Domu Hrvatske vojske, a počela je u 10,45 sati.Na skupštini su bili i gosti iz pčelarskih udruga „Baranja“ Beli Manastir, „Bagrem“ Donji Miholjac, „Đakovština“ Đakovo, „Pčela“ Našice, „Valpovština“ Valpovo, „Levanjska Varoš“ Levanjska Varoš, „Radilica“ Osijek, „Nektar“ Vinkovci, „Pčelari Cvelferije“ Vrbanja, te iz Pčelarske zadruge „Pčelari Slavonije i Baranje“ gospodin Runje. Na skupštini su još bili predsjednik ŽSPOBŽ Zvonimir Pajnić, tajnik HPS Tomislav Gerić, Ernest Nad - pročelnik za poljoprivredu u Hrv. gospodarskoj komori, Josip Lovković dipl.iur. pomoćnik pročelnika u upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ.

Stranica 10 od 20