Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 21 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Pčela Osijek

PU Pčela Osijek

Pčelarska udruga Pčela Osijek - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

logo pcela

PU „Pčela“ Osijek
   
    - 07. veljače 2016. u 10,00 sati, predavač dr.sc. Damir Šekulja, „Proizvodnja matica umjetnom oplodnjom“ u dvorani 2  Osječkog Vikarijat (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58,

    - 13. veljače 2016. u 11,00 sati, predavač Josip Križ, „Proizvodnja matica i matične mlječi“ u dvorani glavnog objekta u podrumu Osječkog Vikarijata (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58

PU Pčela Osijek darivala osječki Caritas

logo pcela

Pčelarska udruga „PČELA“  Osijek pred Božić je pučkoj kuhinji Caritasa u Osijeku darovalo 38 teglica (900 rama)  i 20 teglica (450 grama) meda, koje će se podijeliti korisnicima kuhinje. Pčelarskoj  udruzi je ovo postalo tradicija da daruju meda u vrijeme božičnih blagdana. Med su ispred udruge darivali predsjednik udruge Slavko Stojanović, tajnik Milan Ćerimović i član UO Dubravka Erkapić.

 

 

1 231215

 

 

Obavijest članovima PU „Pčela“ Osijek

logo pcelaPoštovani članovi PU „Pčela“ Osijek

Obzirom da priličan broj članova ne dolazi na redovita druženje četvrtkom koja su organizirana svakog četvrtka u 19,00 sati u prostorijama udruge Strossmayerova 1 dužan sam Vas obavijestiti o slijedećem.
Dana 13. travnja 2015. godine od strane Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Služba za opću upravu odobrila je i prihvatila Statut udruge prihvaćen od strane skupštinara na redovitoj Skupštini održanoj u ožujku ove godine.
Prema statutu prihvatili ste i obveze kao ravnopravnog člana udruge za koje Vas pozivam da izvršite tijekom mjeseca prosinca. Naime čl. 24 statuta propisuje obvezu svakog člana da do kraja godine za potrebe donacija udruge preda dva kilograma meda ( dvije teglice) što je do danas ispoštovalo vrlo malo članova. Svaki član koji ne bude podmirio svoje obveze neće moći uplatiti članarinu za narednu godinu do ispunjena svih obveza.
    Pozivam Vas da svoje obveze podmirite do kraja godine četvrtkom od 19,00 sati u prostorijama udruge.


S poštovanjem

                                    Predsjednik:
                               Slavko Stojanović

Ciklus predavanja za pčelare

logo pcelaPčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova 1
Osijek

Ciklus predavanja za pčelare

Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek je počela sa zimskim ciklusom stručnih predavanja kojima pčelari mogu proširiti svoja znanja i vještine ili se podsjetiti radnji i postupaka u primjeni odobrenih sredstava za zimsko tretiranje pčelinjih zajednica. Ciklus predavanja smo počeli sa temom zanimljivom za ovo doba godine kada se vrši zimsko apliciranje pčelinjih zajednica oksalnom kiselinom. Predavanja je otvorio prof. dr.sc. Zlatko Puškadija sa temom o primjeni kiselina za tretiranje zajednica protiv varooze sa težištem na zimskom tretiranju oksalnom kiselinom. Predavanje je održano u prostorijama PU „Pčela“ Osijek 03. prosinca 2015. godine i bilo je dobro posjećeno.  
Više..

Predavanje o primjeni i apliciranju oksalne kiseline

logo pcela
Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova  1

OBAVIJEST PČELARIMA

Poštovane kolege pčelari dana 03. prosinca 2015. godine u prostorijama Udruge Strossmayerova 1  sa početkom u 19,00 sati predavanje o primjeni i apliciranju oksalne kiseline održati će profesor dr.sc Zlatko Puškadija sa Poljoprivrednog Fakulteta u Osijeku.

Pozivam Vas da se odazovete predavanju kako bi osvježili svoja znanja,a novi pčelari naučili postupak tretiranja pčelinjih zajednica u zimskom periodu.

                    Predsjednik PU „Pčela“
                        Slavko Stojanović

Stranica 7 od 20