Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Srijeda, 17 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Pčela Osijek

PU Pčela Osijek

Redovita Skupština PU „Pčela“

logo pcela
Pozivamo vas na redovita Skupština PU „Pčela“ koja će se održati 06. ožujka 2016. godine u prostorijama Osječkog Vikarijata, J. J. Strossmayera 58  (bivša plućna bolnica) sa početkom u 10,00 sati.

Pozivnica

 

Veliki interes pčelara o uporabi kiselina

logo pcela
Poštovane pčelarke i pčelari

Obzirom na veliki interes pčelara o uporabi kiselina ( mravlje, mliječne i oksalne ) tijekom pčelarske godine i način primjene obavještavam Vas od dvije aktivnosti koje su u tijeku:

a) UO  Udruge „Pčela“ je u fazi prikupljanja ponuda od najpovojlnijeg dobavljača za kiseline, pa ako ste zainteresirani detaljnije informacije možete dobiti četvrtkom na redovitim druženjima.

b)  Dana 18. veljače 2016. godine naš član mr.agr. Robert Viviora  će upoznati članove Udruge zainteresirane za uporabu kiselina u primjeni i tretiranju pčelinjih zajednica tijekom godine. Također postoji mogućnost postavljanja pitanja i razgovora o primjeni istih.

 S poštovanjem i u očekivanju na druženju

 Predsjednik PU „Pčela“
   Slavko Stojanović

Pčelarska udruga Pčela Osijek - Pozivamo vas na tradicionalna zimska predavanja

logo pcela

PU „Pčela“ Osijek
   
    - 07. veljače 2016. u 10,00 sati, predavač dr.sc. Damir Šekulja, „Proizvodnja matica umjetnom oplodnjom“ u dvorani 2  Osječkog Vikarijat (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58,

    - 13. veljače 2016. u 11,00 sati, predavač Josip Križ, „Proizvodnja matica i matične mlječi“ u dvorani glavnog objekta u podrumu Osječkog Vikarijata (bivša plućna bolnica u Osijeku) Strossmayerova 58

PU Pčela Osijek darivala osječki Caritas

logo pcela

Pčelarska udruga „PČELA“  Osijek pred Božić je pučkoj kuhinji Caritasa u Osijeku darovalo 38 teglica (900 rama)  i 20 teglica (450 grama) meda, koje će se podijeliti korisnicima kuhinje. Pčelarskoj  udruzi je ovo postalo tradicija da daruju meda u vrijeme božičnih blagdana. Med su ispred udruge darivali predsjednik udruge Slavko Stojanović, tajnik Milan Ćerimović i član UO Dubravka Erkapić.

 

 

1 231215

 

 

Obavijest članovima PU „Pčela“ Osijek

logo pcelaPoštovani članovi PU „Pčela“ Osijek

Obzirom da priličan broj članova ne dolazi na redovita druženje četvrtkom koja su organizirana svakog četvrtka u 19,00 sati u prostorijama udruge Strossmayerova 1 dužan sam Vas obavijestiti o slijedećem.
Dana 13. travnja 2015. godine od strane Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji, Služba za opću upravu odobrila je i prihvatila Statut udruge prihvaćen od strane skupštinara na redovitoj Skupštini održanoj u ožujku ove godine.
Prema statutu prihvatili ste i obveze kao ravnopravnog člana udruge za koje Vas pozivam da izvršite tijekom mjeseca prosinca. Naime čl. 24 statuta propisuje obvezu svakog člana da do kraja godine za potrebe donacija udruge preda dva kilograma meda ( dvije teglice) što je do danas ispoštovalo vrlo malo članova. Svaki član koji ne bude podmirio svoje obveze neće moći uplatiti članarinu za narednu godinu do ispunjena svih obveza.
    Pozivam Vas da svoje obveze podmirite do kraja godine četvrtkom od 19,00 sati u prostorijama udruge.


S poštovanjem

                                    Predsjednik:
                               Slavko Stojanović

Stranica 7 od 21