Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Srijeda, 17 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Bagrem D. Miholjac

PU Bagrem D. Miholjac

Izborna godišnja skupština PU Bagrem D. Miholjac

Skupštinu je otvorio gospodin Zdenko Kovačević 12.02.2011.g. u prostorijama ribičkog doma „Stara Drava“ u Donjem Miholjcu sa početkom u 10h, te pozdravio goste,uzvanike i članove udruge.

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ PRIMIO PREDSTAVNIKE HRVATSKIH PČELARA

Predsjednik Republike Hrvatske IVO JOSIPOVIĆ primio je predstavnike hrvatskih pčelara DRAGU RONČEVIĆA, IVANA KOŽIĆA I ZVONIMIRA BOŽIĆA(član PU BAGREM), dobitnike zlatnih medalja na najvećem svjetskom ocjenjivanju meda i pića na bazi meda održanog prošlog rujna u Sloveniji. Prilikom susreta razgovaralo se o aktualnim temama iz područja pčelarstva,a članovi izaslanstva upoznali su Predsjednika Republike sa svojim uspjesima te problemima s kojim se susreću u radu. Kao najveći problem pčelari ističu kako pčele postaju sve ugroženija vrsta te im prijeti pomor što bi moglo dovesti do teških problema u poljoprivredi, očuvanju okoliša i seoskog prostora te narušavanja ekološke ravnoteže.

SVEČANO OBILJEŽENA 40. GODIŠNJICA PČELARSKE UDRUGE “BAGREM” DONJI MIHOLJAC

14. 02. 2010. godine u velikoj dvorani dvorca grofa Majlatha u Donjem Miholjcu, svečano je obilježena 40 godišnjica postojanja i rada pčelarske udruge “Bagrem” Donji Miholjac. Sama proslava  započela  je dan ranije na Trgu A. Starčevića u Donjem Miholjcu gdje su pčelari PU “Bagrem” održali promotivno – prodajnu akciju degustacije i prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda.