Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz saveza Manifestacije

Manifestacije

Na Osječkom sajmu 2011.godine

U sklopu 14.osječkog jesenskog sajma, na sajamskom prostoru Pampas pčelari su izložili pčelarsku opremu, pčelinje proizvode te razne predmete iz prošlosti da se vidi kako se nekad pčelarilo. U jednom staklenom štandu su bili izložene nagrade pčelara za sudjelovanje u ocjenjivanju meda i proizvoda od pčela.

Dani meda Hrvatske 2011: Održana manifestacija MLADI I MED

Na Trgu Ante Starčevića se održala pčelarska manifestacija " MLADI i MED".Od same zore se prionulo slaganju štandova. Štandove su slagali članovi iz pčelarskih udruga Županijskog saveza pčelara. Složeno je 23 štanda. Na 20 štandova je bilo prezentacija pčelarskih proizvoda. Program se odvijao uz sudjelovanje osnovni škola s područja grada i iz Osječko-baranjske županije, te KUD-a iz Višnjevca.

130 godina časopisa Hrvatska pčela

Obilježavanje obljetnice 130 godina kontinuiranog izlaženja časopisa Hrvatskog pčelarskog saveza „Hrvatska pčela“ održati će se u Osijeku  8. i  9. listopada 2011. godine u organizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza i Županijskog saveza pčelara Osječko–baranjske županije pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske.Suorganizatori: Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, HGK - Županijska komora Osijek

4. pčelarska manifestacija „OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA“

Dana 19.studenog u Župnoj crkvi Donji Grad okupile su se pčelarske udruge koje se nalaze u Županijskom savezu Osječko-baranjske županije na Svetoj Misi  zahvalnici za plodove podarene pčelarima, blagoslov pčelinjih proizvoda i zastava pčelarskih udruga. Svetu Misu zahvalnicu je održao velečasni Ivan Jurić.

OBAVIJEST PČELARIMA

UZ  POZIV za 4. pčelarsku manifestaciju«OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA» u Osijeku 19. i 20.11.2010.

Stranica 3 od 4