Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Subota, 20 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Arhiva

Manifestacija Dani meda u Hrvatskoj

OD 04.10.2013 DO 06.10.2013
PRIJAVE DO: 06.09.2013

 

U sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će se održati u vremenu od 04. do 06. listopada 2013. godine provesti će se natjecanje pčelara i pčelarskih organizacija u kvaliteti pčelinjih proizvoda, prvenstveno sortnih vrsta meda.

Gospodarsku manifestaciju Dani meda organizira HGK ŽK Osijek u suorganizaciji Hrvatskog pčelarskog saveza, Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, osječkih fakulteta Prehrambeno-tehnološkog i Poljoprivrednog te Agronomskog fakulteta Zagreb.

U sklopu manifestacije održati će se XVIII. ocjenjivanje kvalitetnih sortih vrsta meda iz cijele Hrvatske i XII. ocjenjivanja pakovina meda i proizvoda na bazi meda po sljedećim kategorijama: pakiranja meda; pakiranje pića koja se proizvode s medom i od meda; kvaliteta pića od meda i s medom; pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suveniri.  

Uzorci meda moraju se dostaviti najkasnije do 06. rujna 2013. godine, a prema uvjetima iz Natječaja za ocjenjivanje meda.

Uzorke za ocjenjivanje pakiranja meda; pakiranja pića koja se proizvode s medom i od meda; kvalitete pića od meda i s medom; proizvode koji služe  za poboljšanje zdravlja, a proizvedeni su od meda ili drugih pčelinjih proizvoda te suvenire, potrebno je dostaviti  također najkasnije do 06. rujna 2013. godine prema uvjetima Natječaja za ocjenjivanje pakovina meda i proizvoda na bazi meda .

Nakon ocjenjivanja i obrade ocjenjivačkih listića, najbolje ocjenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodjeljene na završnoj svečanosti 05. listopada 2013. godine.