Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Pčela Našice Pčelarska udruga «Pčela « Našice dobila svoje prostorije

Pčelarska udruga «Pčela « Našice dobila svoje prostorije

Prostorije su na prigodnoj svečanosti uz sudjelovanje Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja zajedničkim simboličnim presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Našica mr. Krešimir Žagar, župan OBŽ-a dr. Vladimir Šišljagić i Herman Sušnik, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Ovoj svečanosti uz članove naše Udruge, prisustvovali su i članovi Udruge voćara i vinogradara iz Našica, i uz već prije spomenute gosti i Željko Kraljičak, dožupan OBŽ-a, Hrvoje Šleder, zamjenik gradonačelnika Našica, Zvonimir Pajnić, predsjednik ŽSPOBŽ, Ivica Grbac, posebni savjetnik za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju, Stjepan Kudeljnjak, upravitelj Pčelarske zadruge «Pčelari Slavonije i Baranje» te brojni drugi gosti.

Dodijeljenim prostorijama našički su pčelari konačno riješili svoj višegodišnji problem. Ovim činom Grad Našice i gradonačelnik mr. Krešimir Žagar još su jednom potvrdili razumijevanje za rad naše Udruge.

Otvorenje prostorija upriličeno je u sklopu tradicionalne manifestacije Dani slavonske šume u Našicama, koja je održana početkom mjeseca rujna. Pozdravljajući sve prisutne ovom se prigodom predsjednik Udruge Anton Dalšašo zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli pri uređenju prostorija a Gradu Našice na velikom razumijevanju i na podršci na koju uvijek nailazimo.

Zvonimir Pajnić našičkoj je Udruzi u ime Županijskog saveza darovao reprint počasne diplome časopisa Hrvatska pčela iz davne 1888. godine.

Po otvorenju prisutni su razgledali prostorije, degustirali pčelinje proizvode i upisali se u knjigu dojmova Udruge.

Anton Dalšašo