Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Vijesti iz udruga PU Bagrem D. Miholjac SVEČANO OBILJEŽENA 40. GODIŠNJICA PČELARSKE UDRUGE “BAGREM” DONJI MIHOLJAC

SVEČANO OBILJEŽENA 40. GODIŠNJICA PČELARSKE UDRUGE “BAGREM” DONJI MIHOLJAC

14. 02. 2010. godine u velikoj dvorani dvorca grofa Majlatha u Donjem Miholjcu, svečano je obilježena 40 godišnjica postojanja i rada pčelarske udruge “Bagrem” Donji Miholjac. Sama proslava  započela  je dan ranije na Trgu A. Starčevića u Donjem Miholjcu gdje su pčelari PU “Bagrem” održali promotivno – prodajnu akciju degustacije i prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda.

Predsjednik Udruge gospodin Kovačević Zdenko, na svečanoj sjednici upoznao je prisutne goste  sa povijesti pčelarstva u Donjomiholjačkom kraju kao i s radom Udruge od 1970. godine do danas.

Svečanost navedene obljetnice uveličali su svojom prisutnošću dogradonačelnik Donjeg Miholjca, gospodin Tarcal Zlatko koji je u svom govoru istaknuo važnost Pčelarske udruge i naglasio dobu suradnju sa gradom i gradskim strukturama. 

Predsjednik HPS-a, gospodin Kranjec Martin pčelare je ukratko informirao o aktivnostima u radu Saveza.

Svojom nazočnošću, ovu svečanost su uveličali i svi predstavnici ostalih Udruga pčelara Osiječko-baranjskeoj županije, predsjednik Županijskog saveza pčelara OBŽ, predsjednica Turističke zajednice grada Donjeg Miholjca, predstavnik veterinarske stanice “Mihael” Donji Miholjac, članovi književnog kluba “A. Harambašić”, koji su pročitali nekoliko svojih radova, a sve to popratila je i lokalna radio postaja Donji Miholjac.

Zaslužnim pčelarima ,na Sjednici su dodijeljena priznanja za doprinos u razvoju pčelarstva u Miholjačkom kraju.

Nakon Svečane sjednice, gosti i pčelari su nastavili proslavu na donjomiholjačkom izletištu “Stara Drava”, uz ručak ,  pčelarsko druženje i razmjenu iskustava!.

Povjesnicu PU "Bagrem" Donji Miholjac, možete pročitati ovdje.