Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Petak, 22 Rujan 2017

Nalazite se ovdje: Naslovna

Obavijest pčelarima koji su predali zahtjev za potporu

Nacionalnim pčelarskim programom za razdoblje od 2014. do 2016. godine Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Hrvatskim pčelarskim savezom omogućilo je pčelarima pokriće dijela troškova pčelarenja.

Rok za predaju zahtjeva za Racionalizaciju troškova selećeg pčelarenja bio je 15. svibnja 2016. godine, a za Tehničku pomoć pčelarima (oprema) i Varoozu bio je 20. svibnja 2016. godine. U razdoblju od 23. svibnja do 17. lipnja 2016. godine, zbog unosa zahtjeva u bazu podataka, nije moguće davanje informacija o stanju predmeta.  

Kako bi na vrijeme obradili sve zahtjeve, radi isplate do 15. listopada 2016., apeliramo na pčelare da ne zovu radi informacija o stanju zahtjeva, već da  čekaju da ih kontaktiramo, ukoliko će to biti potrebno, na brojeve telefona koje su naveli na zahtjevu.  

Uzevši u obzir da je zaprimljen velik broj zahtjeva molimo pčelare da budu dostupni za telefonski poziv u razdoblju od 23. svibnja pa sve do 15. rujna 2016. Ako se pčelar ne odazove ni na jedan od tri uzastopna poziva, koja ćemo mu uputiti u naprijed navedenom razdoblju, a radi dopune zahtjeva, zahtjev će mu u tom dijelu, ili u potpunosti, biti odbijen.

http://www.apprrr.hr/obavijest-pcelarima-koji-su-predali-zahtjev-za-potporu-1960.aspx

Princ Charles i vojvotkinja od Cornwalla kupili kestenov med OPG-a Dario Dješka

Grad Osijek imao je čast ugostiti britanskog prijestolonasljednika, princa Charlesa i njegovu suprugu Camill, vojvotkinju od Cornwalla, a naš vrijedni član Dario Dješka osladiti ih svojim medom.

Evidencije pčela i pčelinjaka i ponudu za nabavku lijekova

logo pcelaPoštovane pčelarke i pčelari

Obzirom da je još uvijek u tijeku Evidencija pčelara i pčelinjaka koju provode na razini udruga Povjerenici pašnog reda obavještavam Vas da ste u obvezi do 21. travnja 2016. godine ( zadnji termin za prijavu )  dostaviti podatke. Svi koji do navedenog datuma ne izvrše prijavu Evidencije pčela i pčelinjaka neće imati mogućnost za povrat sredstava iz NPP  za 2016. godinu.

Više...

Šesta Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

Poštovane kolegice i kolege,
U nastavku dostavljamo informaciju o održavanju "6. Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Novi horizonti".
Predmetna konferencija se šestu godinu za redom organizira kao stručno-znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem i bavi se temama iz područja sigurnosti i kakvoće pčelinjih proizvoda.Ove godine, on se po prvi puta održava kao dvodnevni skup i to u terminu 08-09. travnja 2016. godine u Opatiji, Kao što se iz samog naslova skupa može vidjeti, Konferencija je tematski usmjerena u pravcu odrednica u sagledavanju zdravstvene ispravnosti, sigurnosti te kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda te njihove primarne proizvodnje.Više o samoj Konferenciji, program i ostale tehničke informacije (način prijave, mjesto održavanja i sl.) dostupni su na slijedećoj poveznici: 6. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda - Novi horizonti

Srdačan pozdrav iz Rijeke,

Dražen Lušić

Poziv na 13. Pčelarske dane u Vinkovcima


logo vinkovci
Pčelarski savez Vukovarsko srijemske županije  u suradnji i pod pokroviteljstvom više pčelarskih udruga, službi i poslovnih subjekata organizira po 13. puta Međunarodni pčelarski sajam opreme, pčelinjih proizvoda te znanstveno stručni skup 18. i 19. ožujka 2016. pod nazivom 13. Pčelarski dani u Vinkovcima

Poziv

 

OBAVIJEST PČELARIMA

logo pcela
Pčelarska Udruga „Pčela“ Osijek

Poštovane kolege pčelari od 01. ožujka 2016. godine odlukom HPS-a na snazi je provedba Evidencije pčelara i pčelinjaka za 2016. godinu. Stoga pozivam sve pčelare da se što prije evidentiraju kod Povjerenika pašnog reda udruge, a oni koji imaju prijavljene pčelinjake na području drugih udruga moraju se javiti Povjereniku pašnog reda udruge gdje se nalazi pčelinjak. U cilju izbjegavanja eventualnih pogrešaka koje su se dogodile tijekom protekle godine molim Vas da što prije izvršite evidentiranje. Evidencija se može provesti svakog četvrtka u 19,00 sati u prostorijama Udruge, Strossmayerova 1. Članovi HPS-a plaćaju iznos 0d 2,00 kune po zajednici, a oni koji nisu članovi plaćaju iznos od 5,00 kuna po zajednici sukladno odluci HPS-a.

                        Predsjednik PU „Pčela“
                          Slavko Stojanović

OBAVJEST PČELARIMA ĐAKOVŠTINE

djakovo logo th
Dana 21.ožujka i 4.travnja pašni povjerenik će zaprimati godišnju dojavu pčelinjih društava.
Zaprimanje podataka će se obavljati u prostorijama udruge od 19h.
                                                                                           
Pašni povjerenik
Ivica  Alduk

Stranica 10 od 46