Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Naslovna

Astronomske cijene meda

Nakon što su se osječki pčelari požalili na katastrofalnu pčelarsku sezonu, najavljujući pomor pčela i visoke cijene meda, u njihovim su ih nimalo svjetlim prognozama podržali i pčelari iz drugih dijelova Hrvatske. Situacija je jako loša, već sad se osjeća nestašica meda, a cijene tog slatkog pčelinjeg proizvoda mogle bi za nekoliko mjeseci »otići u nebo«, slažu se predstavnici pčelarskih udruga s područja Istre i Zagreba. No, ako je suditi po njihovim riječima, domaćem medu prijete i neke druge pojave, poput uvoza iz Kine i »snalažljivih« poduzetnika koji volumen meda povećavaju različitim dodacima prodajući ga i dalje kao »originalni« hrvatski med.

Više...

Mega košnica s 40.000 pčela pronađena na balkonu u centru Zagreba

Ovo je jedinstvena pojava u cijeloj Europi da grad ima toliko pčela. Obično su rojevi od jednog kilograma u kojima se nalazi oko 10.000 pčela, no ovaj je bio stvarno ogroman, čudio se pčelar Jarni.
Ažurirano Utorak, 05 Listopad 2010 11:46 Više...

ODRŽANI DANI MEDA U VALPOVŠTINI

(Ivana Berg – Divald, HPS) Druga regionalna manifestacija Dani meda u Valpovštini održana je 17. i 18. srpnja u Bizovcu pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Ministarstva turizma. Udruga pčelara Valpovština, uz suorganizatora - Općinu Bizovac, brojne sponzore i supokrovitelje, organizirala je priredbu za pamćenje, složili su se svi prisutni pčelari.
Više...

Stranica 72 od 72