Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Četvrtak, 22 Veljača 2018

Nalazite se ovdje: Naslovna

Godišnja skupština PU „Pčela“ Osijek

Godišnju skupština udruge se održala dana 06.ožujka 2011. u 10:00 sati, u osnovnoj školi Antuna Mihanovića, Gundulićeva 5a.

Ažurirano Četvrtak, 10 Ožujak 2011 08:31 Više...

Izborna godišnja skupština PU Bagrem D. Miholjac

Skupštinu je otvorio gospodin Zdenko Kovačević 12.02.2011.g. u prostorijama ribičkog doma „Stara Drava“ u Donjem Miholjcu sa početkom u 10h, te pozdravio goste,uzvanike i članove udruge.

Ažurirano Subota, 26 Veljača 2011 00:11 Više...

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ PRIMIO PREDSTAVNIKE HRVATSKIH PČELARA

Predsjednik Republike Hrvatske IVO JOSIPOVIĆ primio je predstavnike hrvatskih pčelara DRAGU RONČEVIĆA, IVANA KOŽIĆA I ZVONIMIRA BOŽIĆA(član PU BAGREM), dobitnike zlatnih medalja na najvećem svjetskom ocjenjivanju meda i pića na bazi meda održanog prošlog rujna u Sloveniji. Prilikom susreta razgovaralo se o aktualnim temama iz područja pčelarstva,a članovi izaslanstva upoznali su Predsjednika Republike sa svojim uspjesima te problemima s kojim se susreću u radu. Kao najveći problem pčelari ističu kako pčele postaju sve ugroženija vrsta te im prijeti pomor što bi moglo dovesti do teških problema u poljoprivredi, očuvanju okoliša i seoskog prostora te narušavanja ekološke ravnoteže.

Ažurirano Četvrtak, 24 Veljača 2011 07:54 Više...

Pčelari traže i poticaje po košnici i kilogramu meda

(www.glas-slavonije.hr) DONJI MIHOLJAC - Hrvatski pčelarski savez načinio je Nacionalni program potpora u pčelarstvu kojim će se sufinancirati projekt zdravstvene zaštite pčela, kontrola kvalitete meda, pčelinjeg fonda, racionalizacija selećeg pčelarstva i tehnička pomoć pčelarima. Za te programe iz Ministarstva poljoprivrede predviđeno je osamnaest milijuna kuna.

Više...

Med na tržnici poskupio čak 60 posto

(www.glas-slavonije.hr) Za manje od godine dana med je kod prodavača na tržnici poskupio za čak 60 posto! No još uvijek je znatno jeftiniji u privatnoj prodaji nego u prodavaonicama, gdje je cijena kilograma meda i do 80 kuna.

Više...

Skupština udruge pčelara „Đakovština“ Đakovo

Skupština je održana u Đakovu 11. veljače u gradskom podrumu od 17.00 do 20.00 sati. Prisutno je bilo više od 60 članova i gostiju. Uvodnu (pozdravnu) riječ je imao predsjednik udruge Ivica Jozipović, te je pozdravio predsjednika Županijskog saveza pčelara osječko-baranjske županije Zvonimira Pajnić, predstavnike udruga pčelara iz Osijeka , Belog  Manastira, Valpova, Našica, Donjeg Miholjca, zatim Željka Šuran predsjednika Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i sve prisutne pčelare.

Više...

Stranica 68 od 72