Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Utorak, 21 Studeni 2017

Nalazite se ovdje: Naslovna

PRAVILNIK

O DOPUNI PRAVILNIKA O PRIMJENI ZAKONA O TROŠARINAMA ŠTO SE ODNOSI NA PLINSKO ULJE OBOJANO PLAVOM BOJOM ZA NAMJENE U POLJOPRIVREDI, RIBOLOVU I AKVAKULTURI

Više...

PČELARE VALPOVŠTINE UGROŽAVALO VRIJEME, BOLESTI I - LOPOVI

Iz pčelarskih kamiona nestajali gorivo, sjedala, kotači, košnice

(Glas Slavonije) VALPOVO - Pčelari Valpovštine 2010. godinu neće pamtiti po dobrome. Kiše su im uništile glavne paše, urod je podbacio za gotovo 60 posto, a zalihe meda su pri kraju. Kažu da je jedino dobro to što su zbog nestašice meda cijene porasle te su ga otkupljivači kupovali po 20 do 32 kune za kilogram.

Više...

4. pčelarska manifestacija „OSIJEK JE KOLIJEVKA HRVATSKOG PČELARSTVA“

Dana 19.studenog u Župnoj crkvi Donji Grad okupile su se pčelarske udruge koje se nalaze u Županijskom savezu Osječko-baranjske županije na Svetoj Misi  zahvalnici za plodove podarene pčelarima, blagoslov pčelinjih proizvoda i zastava pčelarskih udruga. Svetu Misu zahvalnicu je održao velečasni Ivan Jurić.

Više...

NAŠIČKI PČELARI ZAHVALILI SE DONATORIMA

Želeći se zahvaliti svima koji su pomogli u uređenju prostorija, Pčelarska udruga «Pčela» Našice upriličila je u svojim nedavno otvorenim prostorijama druženje donatora i članova Upravnog odbora Udruge.

Više...

VELIKI USPJEH DONJOMIHOLJAČKOG PROIZVOĐAČA MEDA I ALKOHOLNIH PIĆA

Liker od crnog gloga svjetski šampion

(Glas Slavonije) Miholjački pčelar Zvonimir Božić dodao je nedavno svojoj zbirci medalja i priznanja nova odličja među kojima zlatne i srebrne medalje na svjetskom ocjenjivanju meda. Kruna dugogodišnjeg rada je liker od crnog gloga, koji je u kategoriji pića na bazi meda u Mariboru proglašen najboljim svjetskim likerom.

Više...

Tradicionalno druženje našičkih pčelara

Članovi Pčelarske udruge «Pčela» Našice upriličili su 26. rujna tradicionalno druženje kojemu su uz članove Udruge prisustvovali gradonačelnik Našica mr. Krešimir Žagar, predsjednik HPS-a Martin Kranjec, predsjednik Nadzornog odbora HPS-a Stjepan Brijačak, predsjednik Županijskog saveza pčelara Osječko-baranjske županije Zvonimir Pajnić, doc. dr. sc. Zlatko Puškadija s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Zlatko Gregačević, predsjednik Grupacije pčelarstva pri HGK te predstavnici pčelarskih udruga iz Valpova, Voćina i Požege, kao i Udruge voćara i vinogradara iz Našica.

Više...

Pčelarska udruga «Pčela « Našice dobila svoje prostorije

Prostorije su na prigodnoj svečanosti uz sudjelovanje Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja zajedničkim simboličnim presijecanjem vrpce otvorili gradonačelnik Našica mr. Krešimir Žagar, župan OBŽ-a dr. Vladimir Šišljagić i Herman Sušnik, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Više...

Stranica 58 od 60