Pčelari Panonije

Županijski savez pčelara Osječko-baranjske županije

Srijeda, 17 Siječanj 2018

Nalazite se ovdje: Naslovna

11. OCJENJIVANJE KVALITETE MEDA ZLATNO ULIŠTE 2017

JAVNI NATJEČAJ
U sklopu manifestacije MEDENJAK Z OPATIJE - ČETVRTE SMOTRE PČELARSTVA Primorsko-goranske županije, koja će se održati od 20. do 21. LISTOPADA 2017.  u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“ u Opatiji, provest će se natjecanje pčelara Hrvatske i Primorskogoranske županije u ocjenjivanju kvalitete meda.

Više...

Poziv na redovite sastanke članova PU „Pčela“ četvrtkom u 19,00 sati

logo pcelaPčelarska Udruga „Pčela“ Osijek
Strossmayerova 1, 31000 Osijek


P O Z I V

Za redovite sastanke članova PU „Pčela“ četvrtkom u 19,00 sati.
Od naredng četvrtka 01. rujna 2017. godine počinju redovita druženje pčelara Udruge u prostorijama J. J. Strossmayera broj 1, te Vas pozivm da se odazovete u što većem broju, poglavito što će se na istom raspravljati o organizaciji manifestacije „Mladi med“ koja se održava u okviru Osječkog sajma.
Također Vas moli da se prijavite za prodaju meda i mednih pripravaka tijekom manifestacije  06. listopada 2017. tajniku Udruge na navedenom sastanku, a prijave se primaju do 12.rujna 2017.godine.
    Sukladno statutu udruge obvezni ste godišnje dati dvije tegle meda, te Vas molim da iste ponesete i predate ekonomu udruge.
    Također pozivam sve članove koji svojim radom i uključivanjem u pripreme  140. obljetnice postojanja udruge mogu doprinijeti svečanom obilježavanja da se odazovu, a biti će nam od velike pomoći nove ideje i prijedlozi.

S poštovanjem

      Predsjednik
Slavko Stojanović

Obavijest pčelarima

Uzgajivač matica Zvonimir Pajnić obavještava pčelare da će raditi isporuku matica do 05.09.2017. (kasnije samo izuzetno)
Mobitel: 098 809 822

Tigrasti komarac

Poštovani,
 
sustavnim monitoringom tigrastog komarca na tjednoj bazi ponovo je utvrđena povišena brojnost jaja tigrastog komarca u ovipozicijskim klopkama koje su postavljene na četiri lokacije u Čepinu (sveukupno 382 jaja). Ukazujemo na potrebu provođenja sanacijskih postupaka koji se temelje na sustavnom uklanjanju ili smanjivanju uvjeta za razvoj i razmnožavanje komaraca kao i edukaciju što veće populacije lokalnog stanovništva (ponovo postaviti edukativne plakate po svim oglasnim pločama i službenoj Web stranici općine Čepin).

Više...

Evidencija pčelinjaka

Poštovane pčelarke i pčelari
Molim Vas da stupite u kontakt sa djelatnicima Hrvatske poljoprivredne agencije ( HPA ) poradi uvođenja Vaših pčelinjaka u JRDŽ ( Jedinstveni registar domaćih životinja ) jer smo u obvezi evidentirati postojeće pčelinjake u navedeni sustav do 31. listopada 2017. godine s time da posjednici pčelinjaka ne snose troškove registracije.

Više...

Dani meda u Valpovštini

UDRUGA PČELARA
 „VALPOVŠTINA“
  V A L P O V O


P O Z I V  9. regionalna manifestacija „Dani meda u Valpovštini“

Pozivnica

PRODAJA IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

Stečajna upraviteljica stečajnog dužnika Pčelarska zadruga Pčelari Slavonije i Baranje u stečaju iz Našica, Vatroslav Lisinskog 56, u okviru stečajnog postupka koji se vodi pred Trgovačkim sudom u Osijeku pod poslovnim brojem St-2121/2016 oglašava

PRODAJU IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

Stranica 3 od 61